avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala in 10 randuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala in 10 randuri

:( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in fata diferitelor instante din judetul Gorj. Un vecin actioneaza in judecata parintii mei de 2-3 ori pe an pentru te miri ce' si eu sunt pus in situatia sa ma apar in fata actiunilor "sf-iste" ale acestui om. In ultimul proces intentat de vecin pentru "obligatia de a face" am propus in aparare proba cu 2 martori, iar reclamantul s-a opus. In cauza s-au audiat cei 2 martori propusi de mine pentru a se constata daca in urma unei executari din anul 2004, au mai ramas diferite constructii sau obiecte pe terenul in litigiu. Amandoi martorii au avut declaratii asemanatoare, cunoscand situatia din teren. Reclamantul, insa a formulat plangere penala impotriva unui martor (care-mi este un foarte bun prieten si care nu a mintit cu nimic) pentru marturie mincinoasa. Martorul a fost chemat prin telefon la sediul Plitiei sa dea o declaratie, dar solicitand sa vada de ce este acuzat a constatat ca la dosar nu se afla decat plangere penala formulata in mai putin de 10 randuri, cu formularea clasica, dar fara sa fie invinuit punctual cu referire directa la daclaratia data. Doar ceva de genul "... pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, pe care o voi dovedi cu martori". Nici o referire la ce aspect ar fi neadevarat sau macar numele sau declaratia altei persoane care ar sti ca altfel este situatia din teren. Mai mult agentul care face cercetarile s-a enervat in momentul in care cel acuzat a declarat ca fara sa fie acuzat in mod punctual unde ar fi mintit, nu poate sa dea nici o declaratie.
Cel mai recent răspuns: ContSters30587 , utilizator 02:02, 4 Martie 2007


Dupa finalizarea acestei plangeri prietenul poate face plangere pe denunt calomnios impotriva vecinului.

Infractiunea de denuntare calomnioasa presupune in mod necesar stabilirea, in prealabil, fie de catre organul de urmarire penala, fie de catre instanta de judecata, a caracterului mincinos al invinuirii, adica netemeinicia acesteia. In ceea ce priveste caracterul mincinos al invinuirii, acesta nu poate fi considerat ca atare decit in cazul cind fapta care constituie obiectul invinuirii a fost cercetata in fond.

No' fence! :D
Nu inteleg... prin ce difera cele 2 exprimari?
Nu asta am spus si eu, ca dupa ce se termina dosarul asta (implicit dupa ce scapa de invinuire prietenul) se poate face dosar pe denunt?

Fii buna si explica-mi, am capul de lemn acum!
In ceea ce priveste postarea repetata nu este vorba de corectitudine ci doar de probleme tehnice pe site.
Referitor la angajarea unui avocat... cei pe care i-am contactat cand au auzit de ce persoana este vorba au inceput sa spuna ca sunt foarte ocupati si ca ar fi bine sa consult pe altcineva. Acum, nu neg faptul ca as putea gasi un avocat in judetul Gorj dispus sa preia acest caz, dar vazand reactia avocatilor cu care am vorbit, incep sa cred ca sunt persoane importante care-l pot sustine pe denuntator. Daca cineva dintre dumneavoastra are birou in judetul Gorj sau cunoasteti pe cineva dispus sa acorde asistenta in acest caz, va rog sa-mi trimiteti un PM.
P.S Sunt constient ca nici o informatie nu este gratuita dar sper ca voi gasi sugestii gratuite pe acest forum. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2007
luciananuta, utilizator
Mi-am cerut deja scuze pentru chestiunea incorectitudinii pe care o acuzasem anterior...
Cu privire la restul sustinerilor dv. mi se pare putin problematic modul in care vedeti lucrurile: ba magistratii ar fi pilele vecinului, ba politistii anchetatori s-ar purta necorespunzator de partinitor... Sa fim seriosi... E cam tras de par ceea ce sustineti, eu nu cred in astfel de inhaitali, dar ideea este cu atat mai buna: SIGUR GASITI AVOCATI incantati sa intre in cauze de genul asta.
Si lasati-o balta cu: v-au refuzat, au treaba etc. pentru ca, pare sa credeti dv., vecinul ar avea pile. Nici eu nu as lua un astfel de client (dv.), insa pe motivul ca m-ar innebuni cu mii de banuieli despre fiecare furnica ce trece pragul judecatoriei.
Nu trageti concluzii pripite si nefondate, nu va ajuta!
LUATI-VA UN AVOCAT!
Imi pare rau ca tocmai dumneavoastra cei care lucrati in acest domeniu puteti sa spuneti asa ceva.
Sper ca ati spus-o doar pentru a "scapa" de mine sau pur si simplu pentru ca acolo unde profesati dumneavoastra nu mai exista pile pe la procurori sau la politie.
As putea sa aduc zeci de dovezi ale incorectitudinii agentilor de politie din (iata ca spun si de unde... sper sa nu incalc vreo regula) orasul Ticleni, jud Gorj sau a doi procurori din Parchetul de pe langa Judecatoria Tg-Carbunesti, dar asta nu ar rezolva problema la care am cerut ajutor.
Este posibil ca agentul de politie sa te caute pe mobil si sa-ti spuna sa vii la Politie sa dai declaratii, sau trebuie sa-ti trimita citatie scrisa?

Alte discuții în legătură

Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)