avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in cat timp de la deces se poate face succesiunea? exista un termen maxim?
multumesc

:Pnu eu m-am referit la data deschiderii, practic atunci intervine acceptarea succesiunii

Da zi-ne cum e aia cu termenul de 6 luni(de optiune succesorala) care nu se aplica la descendenti / ascendenti??? Ca eu unul sunt in ceata totala#-o
termenul de 6 luni se aplica tuturor...cel putin oamenilor inteligenti:D, care vor sa stea linistiti, fara dureri de cap ca vreo ruda de care ei au sau nu cunostinta, ar putea emite pretentii referitoare la mostenire...
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2007
doar_lara, utilizator
DEscendentii sunt posesori de drept fara alte demersuri , vezi Codul familiei si Codul civilX-(
.....si daca un descendent nu isi posedeaza mostenirea in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii??

DEscendentii sunt posesori de drept fara alte demersuri , vezi Codul familiei si Codul civilX-(

Adica sezinari, si dupa cum zici tu sunt acceptanti de drept??? Inteleg bine sistemul pe care il zici?

Alte discuții în legătură

Succesiune dislexic dislexic Mama a 3 frati a decedat in data de 01.10.2005, lasand mostenire o casa cu gradina - 700mp. La 01.03.2007 au fost platite impozitul, lumina etc doar de catre ... (vezi toată discuția)
Paradox teoma teoma Sa zicem ca ramai mostenitor (ca descendent direct ) al cuiva care-ti lasa numai datorii, si nu te intereseaza sa preiei aceasta mostenire. Daca nu refuzi ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)