avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in cat timp de la deces se poate face succesiunea? exista un termen maxim?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:57, 5 Martie 2007
Vezi ca ne intelegem:D
Eu citez din amintiri mai noi sau mai vechi pt. ca nu sunt avocat, sunt consilier juridic si nu lucrez cu aceste notiuni prea des#-o
io tot nu-s de acord:))
Daca-i asa, inseamna ca un descendent, fiind acceptant de drept, inseamna ca nu mai poate renunta niciodata la mostenire:O pt ca a acceptat-o prin simpla moarte a tatalui sau, nu? Dar nimeni nu poate fi obligat sa primeasca o mostenire daca nu vrea, si atunci fiind acceptant de la data desch most.(deci nu se mai poate intoarce) cum poate el renunta la o astfel de mostenire???
Pai nici eu nu sunt de acord...
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2007
ContSters30587, utilizator
da' bine le mai zici, moromete:))
io is chibitzu' vostru, daca vreti, in aceasta disputa mareata ce trebuia incheiata in juma de paginaX-(=D>:D:">:-/B-):((#-o:)):(:O:):P;)
eu spuneam, de fapt ca nu intervine prescriptiaX-(

Alte discuții în legătură

Succesiune dislexic dislexic Mama a 3 frati a decedat in data de 01.10.2005, lasand mostenire o casa cu gradina - 700mp. La 01.03.2007 au fost platite impozitul, lumina etc doar de catre ... (vezi toată discuția)
Paradox teoma teoma Sa zicem ca ramai mostenitor (ca descendent direct ) al cuiva care-ti lasa numai datorii, si nu te intereseaza sa preiei aceasta mostenire. Daca nu refuzi ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)