Ilika a scris:
adica daca exista identitate de parti si cauza, insa nu si de obiect, conexarea, in opinia dvs, ar trebui...
Îhî! :) pentru ca, daca ar exista identitate de parti, obiect si cauza ar fi ...litispendenta (sau autoritate de lucru judecat, dupa caz).
La conexitate se cere doar sa existe o
stansa legatura de obiect si cauza.
timbraj, conexitate, inadmisibilitate. (cu argumentele deja expuse de @oliviav @ av.corduneanu si @legally si ...cred ca n-am mai sarit pe nimeni pt. ca n-am citit cu mare atentie).
Desi, pentru a nu-i dezamagi si pe cei ce cred ca lucrurile nu sunt asa de simple ca in teorie (@avlil) as incerca un ...spor de complicatie.
Spre pilda, daca o instanta a solutionat o cale de atac pe care a privit-o ca fiind apel (in loc de recurs cum era corect/recursul fiind singura cale de atac).
Mai e admisibil recursul?
Sau hotararea era supusa unei singure cai de atac si acesta a fost exercitata (indiferent cum a fost ea botezata)?
Ce sa faca instanta sesizata cu o a doua cale de atac (neprevazuta de lege)? Sa constate ca a avut loc o sesizare nelegala a unei instante de control cu o a doua cale de atac neprevazuta de lege sau sa ...ceara timbrajul?