avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

Buna seara. Am si eu o problema. Acum 3 ani si ceva, mai exact pe 25.04.2007 am avut un accident de masina. Eu am fost vinovata, am calcat o femeie pe trecerea de pietoni, ea traversand pe rosu. Femeia a avut glezna rupta si a primit 7 zile de spitalizare. Eu i-am platit cheltuielile care le-a avut in spital si daune 60 de milioane. Ea a dat declaratie la politie ca isi retrage plangerea si ca nu mai are nici o pretentie. Acum dupa 3 ani primesc citatie ca m-a dat in judecata. Ce poate sa-mi mai ceara? Daca a dat declaratia aia mai poate sa emita vreo pretentie dupa 3 ani?
asta o sa fac. maine ma duc la tribunal si cer dosarul sa vad si eu ce vrea de fapt. multumesc mult pentru raspunsuri.
1.Daca situatia s-a petrecut cum ati aratat dvs,nu este normal sa fiti vinovata in niciun fel,culpa apartinand exclusiv pietonului
2.Daca lucrurile s-au petrecut altfel si vi s-a gasit o culpa in producerea accidentului,partiala sau totala,problema este nu cate zile a stat in spital(dvs aratati ca stat 60 de zile),ci cate zile de ingrijire medicala i-a acordat medicul-legist prin certificatul medico-legal.
Daca numarul de zile de ingrijiri medicale acordat de medicul legist,nu mai este vorba despre o fapta care se cerceteaza ca urmare a unei plangeri prealabile,urmarirea penala continuand din oficiu.
Deci, trebuie sa mergeti la dosar sa vedeti care este situatia si sa reveniti cu noi informatii pentru a primi lamuriri la obiect.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Buna ziua. Situatia s-a petrecut asa cum am spus. Azi am fost la judecatorie si am cerut sa studiez dosarul. Ea personal nu m-a dat in judecata ca sa-mi mai ceara ceva. Pe ea a dat-o spitalul in judecata pentru a-si recupera cheltuieilile de spitalizare, iar ea, la randul ei, m-a dat pe mine ca sa i le platesc eu. Acum eu nu stiu ce sa fac. Daca accept trebuie sa platesc cele 10 milioane care le cere spitalul plus cheltuielile de judecata. Daca nu accept, inseamna sa ma judec cu ea si sa se redeschida dosarul, sa-mi angajez avocat si sa ma tarasc asa pana se ajunge la o rezolvare. Chiar nu stiu cum sa fac. Daca ea a rezultat vinovata in urma procesului verbal si a declarat ca nu mai are pretentii e normal sa platesc eu aceste cheltuieli?
Din cele relatate nu am inteles care este culpa dvs in producerea accidentului.
Ati putea sa detaliati acest aspect ?
In ce calitate ati fost chemata in judecata ?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Procesul dintre doamna care v'a dat in judecata si spital mai este pe rol?este posibil ca doamna sa fi introdus o cerere de chemare in garantie.situatie in care dvs puteti depune intampinare prin care sa invocati prescriptia precum si dovezi in apararea dvs prin care sa va dovediti vinovatia acesteia.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima ioshi ioshi Buna ziua In data de 20.08.2011 conducand autovehiculul regulamentar am lovit un pieton care traversa neregulamentar strada. Pietonul (un copil de 6 ani) a ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului valy85 valy85 buna ziua.acu cateva zile am lovit cu oglinda masinii o femeie de 83 de ani care a traversat neregulamentar prin spatele unei masini (era intro curba fara ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni! PGRazvan PGRazvan Salut, am accidentat o femeie pe trecerea de pietoni si are o fractura la mana, intrebarea mea este daca pot sa-i platesc despagubirile la femeie cu asigurarea ... (vezi toată discuția)