avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

Buna seara. Am si eu o problema. Acum 3 ani si ceva, mai exact pe 25.04.2007 am avut un accident de masina. Eu am fost vinovata, am calcat o femeie pe trecerea de pietoni, ea traversand pe rosu. Femeia a avut glezna rupta si a primit 7 zile de spitalizare. Eu i-am platit cheltuielile care le-a avut in spital si daune 60 de milioane. Ea a dat declaratie la politie ca isi retrage plangerea si ca nu mai are nici o pretentie. Acum dupa 3 ani primesc citatie ca m-a dat in judecata. Ce poate sa-mi mai ceara? Daca a dat declaratia aia mai poate sa emita vreo pretentie dupa 3 ani?
ea pe mine m-a chemat in calitate de parat. nu vrea sa plateasca ea cheltuielile de spitalizare pentru ca ea nu a inteles niciodata ca a fost vina ei. ea m-a considerat pe mine vinovata si acum m-a dat in judecata tocmai ca sa-i platesc eu cheltuielile de spitalizare. daca in declaratia de la politie scrie ca ea nu a avut nici o pretentie si nici pe viitor nu va avea mai poate sa-mi ceara sa-i platesc? eu as angaja un avocat dar cine imi garanteaza ca o sa castig? si odata ce dosarul s-a inchis atunci mai poate fi redeschis dupa 3 ani?
si inca ceva. dupa cat timp se prescrie fapta? si incepand cu ce data se prescrie? cu data producerii accidentului sau cu data incheierii dosarului?
Acum este clar,nu are de ce sa aiba pretentii de la dvs(acesta fiind un proces civil in pretentii)atat timp cat din actele si lucrarile dosarului a rezultat culpa exclusiva a victimei.
Daca aveti posibilitati si va angajati un avocat bun,stabiliti impreuna o buna stategie de aparare,de combatere a probatoriilor formulate de reclamanta,nu aveti de ce sa aveti probleme,cel putin din punct de vedere teoretic.
Suces !
mai am o intrebare :D daca in momentul asta la dosar sunt trecute doar cheltuielile de spitalizare si o chitanta de 500 de lei de la avocat, mai poate sa-mi ceara ceva sau avocatul poate sa mai ataseze ulterior alte chitante sa-mi ceara sa platesc mai mult?
Daunele morale daca au fost cerute.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima ioshi ioshi Buna ziua In data de 20.08.2011 conducand autovehiculul regulamentar am lovit un pieton care traversa neregulamentar strada. Pietonul (un copil de 6 ani) a ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului valy85 valy85 buna ziua.acu cateva zile am lovit cu oglinda masinii o femeie de 83 de ani care a traversat neregulamentar prin spatele unei masini (era intro curba fara ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni! PGRazvan PGRazvan Salut, am accidentat o femeie pe trecerea de pietoni si are o fractura la mana, intrebarea mea este daca pot sa-i platesc despagubirile la femeie cu asigurarea ... (vezi toată discuția)