avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

Buna seara. Am si eu o problema. Acum 3 ani si ceva, mai exact pe 25.04.2007 am avut un accident de masina. Eu am fost vinovata, am calcat o femeie pe trecerea de pietoni, ea traversand pe rosu. Femeia a avut glezna rupta si a primit 7 zile de spitalizare. Eu i-am platit cheltuielile care le-a avut in spital si daune 60 de milioane. Ea a dat declaratie la politie ca isi retrage plangerea si ca nu mai are nici o pretentie. Acum dupa 3 ani primesc citatie ca m-a dat in judecata. Ce poate sa-mi mai ceara? Daca a dat declaratia aia mai poate sa emita vreo pretentie dupa 3 ani?
Solicitati prin cerere reconventionala sa vi se plateasca reparatiile autoturismului (tinichigerie, parte electrica, etc) daca au existat, dat fiind faptul ca agentul constatator a stabilit culpa pietonului iar acesta nu a contestat procesul verbal de constatare.
pai daunele nu trebuia sa mi le ceara acum 3 ani cand s-a produs accidentul? si daca ea a declarat ca nu mai are pretentii de la mine si ca isi retrage plangerea poate sa i se arate dupa 3 ani sa-mi mai ceara daune morale?
Da, daca e asa cum ziceti nu mai poate cere daune.Inteleg ca ati platit atunci...
Actiunea in repararea nepatrimoniala a unui prejudiciu moral este imprescriptibila extinctiv. In schimb, actiunea in repararea patrimoniala a unui prejudiciu moral, fiind o actiune in justitie prin care se valorifica un drept de creanta ,deci este o actiune patrimoniala si personala ,atrage incidenta dispozitiilor legale care guverneaza prescriptia extinctiva in categoria drepturilor de creanta si, in consecinta este prescriptibila in termenul general de 3 ani!Este mai simplu sa invocati prescriptia extinctiva care este o exceptie de fond absoluta peremptorie-tinde la respingerea dreptului la actiune.
Poate sa ceara orice,dv,din ce relatati nu aveti culpa,deci nu poate fi vorba despre prescriptie pentru ca nu ii datorati nimic din puncte de vedere legal.
.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima ioshi ioshi Buna ziua In data de 20.08.2011 conducand autovehiculul regulamentar am lovit un pieton care traversa neregulamentar strada. Pietonul (un copil de 6 ani) a ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului valy85 valy85 buna ziua.acu cateva zile am lovit cu oglinda masinii o femeie de 83 de ani care a traversat neregulamentar prin spatele unei masini (era intro curba fara ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni! PGRazvan PGRazvan Salut, am accidentat o femeie pe trecerea de pietoni si are o fractura la mana, intrebarea mea este daca pot sa-i platesc despagubirile la femeie cu asigurarea ... (vezi toată discuția)