avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, Solutii, ???

Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie.
Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform noilor criterii, si astfel impozitarea se va face ca in cazul oricarui salariu.

Am intors problema pe toate partile si nu gasesc nici o solutie.
Intrezareste careva vreo varianta sau ma duc sa suspend activitatea ?
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 17:21, 6 Octombrie 2010
daca normele intra in vigoare de luni,2 august inseamna ca se mi s-a retinul in ultimele 4 saptamani mi se returneaza?
Ce nu mi se pare mie normal este urmatoarea situatie (in care ma si aflu):
1. Carte de munca la un SRL ... se platesc toate cele bine stiute de pe urma salariului
2. PFA - din cand in cand mai facturez si la SRL...dar nu in loc de salariu !!! - si mai am si facturi catre alte SRL'uri...putine, dar sunt.

Sunt de acord ca pe veniturile din PFA sa platesc impozit de 16% (este normal sa fac asta). De ce sa mai platesc sanatatea inca o data...vorbim de aceeasi persoana...platesc deja sanatatea de pe cartea de munca. De ce sa mai platesc somajul ? Daca voi fi cumva in somaj vreodata voi primi indemnizatia (sau cum s-o numi) direct proportional cu cat am cotizat ? ... faza cu pensiile nu ma deranjeaza...aici am inteles ca oricum in calculul punctului de pensie se cumuleaza toate cotizatiile.

Aiurealea mi se pare pe sanatate si somaj !

Voi ce parere aveti ?

Seara frumoasa.
raluca.raileanu a scris:

daca normele intra in vigoare de luni,2 august inseamna ca se mi s-a retinul in ultimele 4 saptamani mi se returneaza?

Nu se returneaza ce s-a platit deja :((
s-au retinut banii dar mi s-a spus ca inca nu s-au virat la stat.
Stie cineva un link pt vizualizarea/ descarcarea variantei normelor metodologice adoptate ieri?

Cf Art. 25 din OUG 44/2008,
(1)Întreprinzătorul persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale nu va fi considerat un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează potrivit art. 24, chiar dacă colaborarea este exclusivă.

Caz in care OUG 58 nu ar trebui sa poata califica I.I.-urile ca fiind dependente. E adevarat?

Multumesc anticipat pt ajutor! ;)

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa tsg tsg Buna ziua! Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare: \"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)