consulting1234 a scris:
poate sa ma lamureasca cineva ce inseamna venituri repetitive? Defineste pe undeva norma ce inseamna venituri repetitive? Spun asta pentru ca eu inteleg ca daca facturez acelasi client cu o suma in semestrul 1 al anului si cu o alta suma in semestrul 2, indivizii astia o sa considere ca am venituri repetitive...si de unde o sa stie ei, doar pe baza unei declaratii pe care eu o fac, daca e vorba despre acelasi client, si poate chiar de aceeasi suma (pt ca pot factura 2 clienti in aceeasi luna, deci suma sa fie diferita).
si cum m-ar putea obliga sa platesc CASS lunar la o baza de impozitare care consta in venitul NET (cand norma pe contabilitatea in partida simpla zice ca venitul net se determina la finalul exercitiului financiar, adica la finele anului)????
cum nu vii tu tepes....
De acord.
Eu m-am infiintat in iunie (profesie liberala) si am facut o gramada de cheltuieli deductibile in iunie si iulie. Primul venit o sa-l obtin acum in august. Ce se intampla cu cheltuielile din lunile trecute? Cheltuielile sunt destul de insemnate, practic am achizitionat mare parte din echipamentele necesare desfasurarii activitatii, si nu toate sunt mijloace fixe sa pot deduce amortisment.
Apoi daca venitul realizat in fiecare luna de acum inainte nu este acelasi, fiind platit la procent din ce realizez pentru beneficiar, trebuie in termen de 5 zile de la incasarea facturii sa depun declaratii peste tot? Mi se pare aiurea rau...
Banuiesc ca respectivele declaratii nu pot fi semnate electronic si trimise prin mail