Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Se plateste o singura data, dar pentru fiecare venit impozabil. La fel se face in majoritatea tarilor de pe planeta.
Daca aveti 2 joburi nu e normal sa platiti impozitele pentru fiecare din ele ?
grandanat, nu e normal sa platesti de doua ori pentru aceleasi prestatii sociale. Inteleg ca la pensie, DACA se respecta principiul contributivitatii (desi intr-o tara comunista ca Romania, constata parintii si bunicii nostri ca nu prea se mai respecta), voi primi mai mult daca voi contribui pentru toate veniturile. Dar la asigurarile de sanatate si la cele de somaj nu vad de ce as plati pentru toate veniturile, cata vreme ceea ce primesc este acelasi lucru (in realitate, nimic).
2. De ce nu e corect ? Daca cineva are un job si castiga 1000 lei iar altul 2 joburi de 500 lei fiecare, per total au acelasi venit. Nu credeti ca e normal ca si taxele sa fie la fel ? Pe aceleasi principii se bazeaza impozitarea in toate tarile civilizate !
...sau odata ce am atins cu veniturile pragul acela al celor 5 salarii medii brute, am incheiat povestea cu aceste taxe? nu prea inteleg, pentru ca vad ca lucrurile sunt tratate diferit intre cei care au venituri lunare, si cei care nu au venituri lunare....eu inteleg ca cei cu venituri lunare au o baza de calcul stabilita pentru fiecare luna, deci e posibil sa platesti CASS+CAS+somaj pentru echivalentul celor 5 salarii medii brute IN FIECARE LUNA....