avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, Solutii, ???

Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie.
Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform noilor criterii, si astfel impozitarea se va face ca in cazul oricarui salariu.

Am intors problema pe toate partile si nu gasesc nici o solutie.
Intrezareste careva vreo varianta sau ma duc sa suspend activitatea ?
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 17:21, 6 Octombrie 2010
@Daniel78
Se va plati ca pentru orice salariu.
Legat de suspendare unei PFA sau II, am si eu o intrebare.
Daca se plateste un impozit pe 2010 la venit estimat, si se suspenda activitatea in timpul anului 2010 (luna aceasta sa zicem), impozitul stabilit de adm. fin. pentru urmatoarele 2 trimestre,
- se va plati in continuare urmand sa se faca regularizare in 2011,
- sau se poate reveni la Adm. fin cu vreo declaratie in urma careia sa nu mai existe obligatie de plata impozit de la data suspendarii ?

In cazul in care se supenda activitatea pe PFA/IntrepIndiv, obligatia platilor la santate si pensie se stinge cu data suspendarii?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Au apărut normele de aplicare pentru Codul Fiscal modificat
[ link extern ]

[ link extern ]

Profesiile liberale au scăpat de plata contribuţiilor sociale
[ link extern ]

Intelege cineva ceva ? Unele profesii libere au scapat, altele ba ???
Ce puteti sa imi spuneti despre un PFA cu activitate de Consultanta in management cum si unde se incadreaza conform modificarilor codului fiscal ?

Mersi de raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
OvidiuM, utilizator
dar un pfa cu activitate gen reprezentant avon,oriflame sau provident unde se incadreaza?multumesc

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa tsg tsg Buna ziua! Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare: \"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)