carmen adriana a scris:
@grandanat
Am sunat la Relatii cu publicul la ANAF si i-am intrebat :"Contributiile calculate la 5 sal medii brute se aplica lunar sau pe an?" si mi-au spus "Din ce a declarat d-nul Vladescu prin presa , ca nici noi nu stim pana nu vor iesi normele, se vopr aplica anual.
V-am mai explicat ca limita de 5 salarii medii se aplica la cu tot altfel de venituri ! Nu la cele obtinute de pfa si considerante dependente, despre care discutam aici. Alea de la finante se pare ca habar n-au pe ce lume traiesc.
Si mai mult de atat, celelalte
venituri de natură profesională, altele
decât cele salariale, unde intra, conventii civile, drepturi de autor, activitati independente, etc, limita nu are cum sa se aplice pe an. Desi nu e specificat explicit, acest fapt e logic. Ganditi-va ca daca ar fi pe an atunci s-ar plati mai putin ca inainte in cele mai multe cazuri!
Indiferent de ce venit ai, vei plati 9180*16.5%.
Complet gresit. Baza de impozitare e limitata la 5 salarii medii pe an. Daca veti obtine venituri mai mari de 5 salarii medii pe an atunci vei plati impzit cum ati spus dumneavoastra. pentru venituri mai mici de 5 salarii medii se se va plati
in functie de venitul obtinut (dar nu mai putin de un salariu minim pe economie 0 din alt paragraf).
"Daca imi retine angajatorul contributiile, eu mai tai factura?"
NORMAL !!!. Din suma de pe factura se retin aceste contributii.
Si nu are cum sa platesti pt fiecare factura emisa de 9180*16.5%...nici macar lunar.
Normal ca nu,
contributiile se aplica la suma de pe factura 100 lei, 1000, 5000, etc. Doar daca suma e mai mare de 5 salarii medii, atunci aceste contributii se vor aplica la 9180.