albertokurtyan a scris:
Exista totusi o solutie pentru cei care lucreaza sezonier sau nu lucreaza permanent.
Pot merge la AFP si declara ca iau o pauza sau nu lucreaza o luna, doua, etc.
Pe acea perioada nu vor plati forfetar.
In concluzie, daca PFA-urile declara ca nu au activitate o perioada, nu vor plati forfetarul in acea perioada.
Dumneavoastra sigur sunteti avocat ? la ce sfaturi dati ma cam indoiesc. In primul rand pauza de care vorbiti se cheama suspendare si se face la registrul comertului. Si mai si costa 300 lei. deci daca vrei sa suspenzi pe o perioada mica nu se merita.
2, nu exista impozit forfetar in cazul PFA.
La urma urmei, mă cam miră de ce este lumea atât de indignată.
Multe PFA-uri sunt, de fapt, contracte de muncă deghizate.
Asta este fraudă prin simulaţie.
Domnule avocat, tocmai dumneavostra aruncati cu piatra ? Avocatii intotdeauna au fost primii in top la evaziunea prin simulatie, sau cum o numiti dumneavoastra.
e fostre normal ca lumea sa fie indignata, taxele sunt mult prea mari.
Pentru a castiga 1000 de lei trebuie sa muncesti de 1800 plus ca din aia 1000 se mai intorc la stat inca 2400, sub forma de tva. Deci concret la pentu o munca de 1800 de lei tu dispuneai efectiv de 750 lei, restul de peste 1000 lei mergeau la stat !!!
Vi se pare corect ?
mai mult de atat solutia adoptarii PFA-ului a inclinat mult balanta intre banii negrii si cei albi. E mai bine sa intre la stat 20, 30, 50 % din venit decat DELOC.
Mai ales in cazul sumelor mari, caz in care PFA-ul era ideal. Domnule, de ce beneficiul muncii mele, in valoare de 10000 de lei sa fie doar jumatate, si restul sa mearga la stat. Nu vi se par prea mari darile ? Eu daca platesc statul cu 5000 de lei pe luna, ce face statul pentru mine de acesti bani ?
Sunt foarte de acord cu ideea de taxe si impozite, dar totusi trebuie sa fie un echilibru echitabil pentru toti, si pentru stat si pentru individ.