avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Examen consilieri juridici pt. CCJ, definitivat, cod ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Examen consilieri juridici pt. CCJ, definitivat, cod CAEN 7141

Va salut !

1.Se da examen de admitere in colegiul consilierilor juridici sau se intra fara examen ? Mentionez ca sunt licentiat promotia iunie 2007

2. Am inteles ca 2 ani esti consilier juridic stagiar si ai nevoie de maestru (asta o rezolv usor) si apoi urmeaza examenul de definitivat . Exista vreo categorie exceptata de la examenul acesta de definitivat sau trebuie sa-l dau oricum pentru a fi definitiv ? De exemplu diploma de master substuie acest examen ? Stiu , poate sa para o utopie , dar am citit pe undeva ca se intentioneaza sa se introduca (sau s-a introdus deja ) acest lucru , ca un consilier juridic nu mai trebuie sa dea examen de definitivat daca are diploma de master in drept . Rog lamuriri daca exista asa ceva

3. Se mai pot face societati comerciale cu cod caen 7414 sau singura sansa pentru un consilier juridic e de a se angaja in baza unui contract de munca la o SC ? Am inteles ca si aici lucrurile sunt cam "discutabile"

Va multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2007
colonelu, utilizator
Ceva imi scapa!
Daca sunt licentiat in drept inseamna ca sunt jurist, corect? Ma pot angaja la o firma ca jurist, corect? Daca ma inscriu la consilieri juridici, devin consilier juriudic stagiar, dupa stagiu consilier juridic, corect? Ce nu inteleg la ce ma ajuta sa fiu consilier juridic? eu tot un angajat al unei firme raman doar ca fac parte si dintr-o organizatie, adica ne adunam mai multi juristi si povestim acolo, daca vreau sa acord asistenta juridica la diferiti privati tot nu pot in mod legal sa primesc niste bani.
Cine are o idee foarte clara in privinta asta?
Singurul "avantaj" intalnit de mine in practica se refera la accesul in fata instantei. Mai nou, unele instante iti cer legitimatia de consilier juridic de care nu poti beneficia decat daca esti inscris in Tabloul Consilierilor Juridici. Asa ca vezi..."conspiratia" e la nivel national. Ideea crearii acestui CCJ a plecat de la amaraciunea carora li se rupea sufletul cand vedeau ca o gramada de licentiati in drept (care nu ajungeau avocati) intrau in campul muncii fara sa plateasca nci unei organizatii "birul" de rigoare.
...de la amaraciunea unora carora li se rupea sufletul cand vedeau ca o gramada de licentiati in drept (care nu ajungeau avocati) intrau in campul muncii fara sa plateasca nici unei organizatii "birul" de rigoare.
Ok. platim birul, dar concret asta la ce ma ajuta? Pot dona banii daca vreau unui ONG care se ocupa de copii strazii, macar acolo stiu de ce am dat banii ...
Pe mine ma intereseaza daca pot deschide un birou de consultatii ceva.
Nu poti deschide nici un birou de consultanta daca esti consilier juridic.
Ia-ti gandul de la asa ceva..........pentru o perioada de timp nelimitata.
Din pacate, exista discriminare in ceea ce-i priveste pe consilierii juridici si se pare ca singura scapare este sa emigram cu totii catre avocatura.
Mult succes pe viitor si nu uita: rabdarea e de aur.:D

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar grumette40 grumette40 Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să ... (vezi toată discuția)