avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Examen consilieri juridici pt. CCJ, definitivat, cod ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Examen consilieri juridici pt. CCJ, definitivat, cod CAEN 7141

Va salut !

1.Se da examen de admitere in colegiul consilierilor juridici sau se intra fara examen ? Mentionez ca sunt licentiat promotia iunie 2007

2. Am inteles ca 2 ani esti consilier juridic stagiar si ai nevoie de maestru (asta o rezolv usor) si apoi urmeaza examenul de definitivat . Exista vreo categorie exceptata de la examenul acesta de definitivat sau trebuie sa-l dau oricum pentru a fi definitiv ? De exemplu diploma de master substuie acest examen ? Stiu , poate sa para o utopie , dar am citit pe undeva ca se intentioneaza sa se introduca (sau s-a introdus deja ) acest lucru , ca un consilier juridic nu mai trebuie sa dea examen de definitivat daca are diploma de master in drept . Rog lamuriri daca exista asa ceva

3. Se mai pot face societati comerciale cu cod caen 7414 sau singura sansa pentru un consilier juridic e de a se angaja in baza unui contract de munca la o SC ? Am inteles ca si aici lucrurile sunt cam "discutabile"

Va multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2007
colonelu, utilizator
am inteles ca urmeaza sa se reglementeze acest aspect
Da poate chiar in viitorul apropiat estimat undeva in anul 3000 cand nu vom mai fi copii :((:((:((:((:(( Sau .... vom fi :-/
E o anomalie sa crezi ca poti unifica profesiile.
Nu renunta babalacii la cascaval:((
Avocatii tineri sunt in genere super;)
Dar ce te faci cu generatia veche care e la conducere si nu prea mai studiaza nimic.
normal ca le stam ion gat X-(
e posibil sa le stam in gat...depinde de temperamentul fiecaruia....oricum o parte (deci o parte :)) cei mai varsta se uita de sus cateodata, poate pe buna dreptate, insa sa nu uite ca s-au lansat intr-un timp in care nu erau atatea modificari legislative. cand am spus de modificare nu ma refeream neaparat la unificare (care nu se va realiza curand :) ) ci ma gandeam la o conturare mai precisa a conditiilor in care ne putem organiza in asociatii profesionale.
Buna tuturor,
problema respectiva ma priveste direct in conditiile in care sustin licenta in sesiunea de vara 2008. Si apoi ce? Apoi as intentiona sa activez in cadrul unui cabinet de consultanta juridica, de preferat ca asociat. Insa cum nu exista o practica unitara si cum in Constanta nu poti inregistra un astfel de cabinet.... ramane sa astept sa se reglementeze domeniul. Mi se pare incorect insa si in neconcordanta cu valorile unei economii concurentiale sa nu mi se permita sa activez in domeniul consultantei juridice daca nu am calitatea de avocat si asta doar pt ca niste relicve ale unei perioade apuse nu se simt in stare sa faca fata concurentei tinerei generatii, in acest sens invocand cu ipocrizie argumentul concurentei neloiale. Eu nu vad asa ceva. Pai daca nea avocatul de 50 ani se stie competent, adaptabil la noile realitati, cu un portofoliu de clienti cladit pe baza serviciilor sale ireprosabile, atunci nu are a se teme de cabinetul meu de consultanta. Dar poate ca dumnealor nu sunt atat de siguri pe ei........
Dragilor, si au am asteptat vreo 9 ani " marea unificare" si m-am lasat pagubasa. Am dat examen pentru intrarea in Baroul , recent, l-am luat si sincer nu ma simt altfel. Chiar daca acum mi-s pui de avocat definitiv. Insa ii pot privi altfel pe cei din generatia apusa, mai ales ca pe comercial si pe dreptul muncii i-am aranjat. Chiar am primit " oferte" sa lucrez sub papucul lor. Prefer sa fiu in continuare consilier juridic, decat sa fiu la mana acestor specimene

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar grumette40 grumette40 Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să ... (vezi toată discuția)