1.Se da examen de admitere in colegiul consilierilor juridici sau se intra fara examen ? Mentionez ca sunt licentiat promotia iunie 2007
2. Am inteles ca 2 ani esti consilier juridic stagiar si ai nevoie de maestru (asta o rezolv usor) si apoi urmeaza examenul de definitivat . Exista vreo categorie exceptata de la examenul acesta de definitivat sau trebuie sa-l dau oricum pentru a fi definitiv ? De exemplu diploma de master substuie acest examen ? Stiu , poate sa para o utopie , dar am citit pe undeva ca se intentioneaza sa se introduca (sau s-a introdus deja ) acest lucru , ca un consilier juridic nu mai trebuie sa dea examen de definitivat daca are diploma de master in drept . Rog lamuriri daca exista asa ceva
3. Se mai pot face societati comerciale cu cod caen 7414 sau singura sansa pentru un consilier juridic e de a se angaja in baza unui contract de munca la o SC ? Am inteles ca si aici lucrurile sunt cam "discutabile"
:Dbioenergeta
nu stiu de ce trebuie sa "lucri sub papucul lor " mai ales daca esti avocat definitiv ????
iti deschizi cabinet individual de av si da-i bice pe muncii, comercial, societar etc....pe ce stim ..."noi astia mai slab pregatiti " ( :Pasta este parerea lor despre noi cj acyuali sau fosti...;) ) asa ca....mergi inainte si nu lucri sub papucul nimanui !!!!
apropos de ccj
1. la intrare nu se da examen
-cineva a intrebat mai sus/jos pe pg.2 ca"la ce-l ajuta"
eu zic te ajuta !!!
ca sa fii def. trebuie sa sustii un examen si te rog sa-mi spui daca tu te angajezi si dupa 2 ani...cum ajungi def prin prisma legii ????
cu cine dai ex. de def ?????
da se solicita legitimatia mai nou...mai vechi depinde de instanta chiar daca ai delegatie tip CCJ....vor sa vada ca ai legitimatia vizata ca se mai practica si forma:
-te inscrii, ai nr. stampila etc apoi...dupa 3 luni nu mai platesti cotizatie etc si te folosesti de codul-individual de pe stampila etc.
/ultima faza ce am auzit-o ca instantele...unele au solicitat lista cu cj. def si stagiari care au drept de a profesa adica sunt inscrisi in CCJ si au achitat cotizatia la zi...in rest decide tu daca ai nevoie sau nu:D
nici un examen...sper sa ramana asa pana ajung si eu ....sau poate chiar sa se unifice cu profesia de avocat cum deja am auzit ca a inceput pe ici si colo in europa....:D voi ce ati auzit?
Examen de intrare in profesie nu exista. Se intocmeste dosarul personal cu cererea de inscriere in Colegiu, cu actele necesare [toate acestea se fac la sediul Colegiului], se plateste taxa si gata!
Tot atunci e bine sa ceri si indrumator daca nu ai deja unul.
Dupa 2 ani de stagiu se da examen de definitivat cu prezentarea unei lucrari de definintivat dintr-o tema pe care ti-o alegi singur. La dosarul pt def se anexeaza si contractul cu indrumatorul+opinia acestuia asupra activitatii stagiarului.
Eu am dat examenul anul trecut. Materia pe care am avut-o de studiat a fost destul de vasta si examenul a fost serios. Cu o pregatire serioasa totul e ok!
Piciuletz, sunt direct interesata in problema examenului de definitivat CJ...Daca esti inscris la CCJ Bucuresti, poti sa-mi dai mai multe amanunte? Cum a fost examenul-grila/clasic/oral etc, daca s-au dat spete, daca au fost exigenti cu lucrarea ta-cea scrisa, la alegere....etc
Multumesc.
Consilier juridic definitiv
dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi:
cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)