avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare fisa post

Buna, se poate modifica fisa postului dupa 2 ani de la angajare pentru ca asa vrea angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 3 August 2010
pentru @ Adina_G.

Fisa postului se aduce la cunostinta angajatului prin semnarea ei.
In cuprinsul Fp trebuie sa existe si urmatoarele:

Luat la cunostinta de catre ocupantul postului ¦
¦1. Numele si prenumele ...............................................................................................¦
¦2. Semnatura .........................................................................................................¦
¦3. Data ..............................................................................................................¦

Vedeti HG 611/2008
1. Asta o negociati cu angajatorul.
2. Nu va poate concedia decat cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. HG 611/2008 este pentru functionarii publici (Hotărâre nr. 611 din 04.06.2008
pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici).
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Domnule tudorvaleriu
Subiectul este modificarea fisei postului si nu a c.i.m. sa fie nevoie de acordul parilor.
Principalele aspecte care cuprind fisa postului sunt atributiile postului. Felul muncii nu se poate modifica prin fisa postului. De exemplu, eu daca m-am angajat pe postul de confectioner pantofi in FP trebuie sa mi s stabileasca atributii de croit, cusut, lustruit pentru ca la acestea ma pricep si am calificarea necesara. Patronul nu ma poate obliga, prin fisa postului, sa am atributii de jupuit animale si tabacit pieile necesare confectionarii pantofilor.

Darie Tudor a scris:

Domnule tudorvaleriu
Subiectul este modificarea fisei postului si nu a c.i.m. sa fie nevoie de acordul parilor.
Principalele aspecte care cuprind fisa postului sunt atributiile postului. Felul muncii nu se poate modifica prin fisa postului. De exemplu, eu daca m-am angajat pe postul de confectioner pantofi in FP trebuie sa mi s stabileasca atributii de croit, cusut, lustruit pentru ca la acestea ma pricep si am calificarea necesara. Patronul nu ma poate obliga, prin fisa postului, sa am atributii de jupuit animale si tabacit pieile necesare confectionarii pantofilor.

Asa este si nu va contrazic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu pana la urma tot n-am inteles...
Este nevoie de acordul angajatului sau nu?
Daca spre ex. fisa postului avea inainte 8 atributii care se desfasurau in cele 8 ore de munca, iar dupa modificarea cu noile atributii ai nevoie de 12 ore sa le executi?
Nu cred ca este posibil ca angajorul sa modifice unilateral fisa postului. Nu are logica sau poate are si nu o inteleg eu.....

Alte discuții în legătură

Modificare contract individual de munca popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Fisa postului se modifica prin acordul partilor, angajat si angajator sau se modifica unilateral de catre angajator? (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru radu alexandru 40 radu alexandru 40 Sunt angajat cu CIM. Durata muncii 8 ore /zi.Programul de munca nu este mentionat in CIM , ci doar faptul ca [b]\\\\"[i]Programul de munca se poate modifica in ... (vezi toată discuția)
Fisa postului lena12 lena12 Este posibila schimbarea fisei postului doar pentru ca asa doreste seful de birou, fara nici un motiv bine intemeiat? (vezi toată discuția)