avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa auto

buna ziua!in anul 2008 am mers in Germania si am cumparat o masina,dar cum buletinul meu era deteriorat,l-am trecut pe tata cumparator pe act!cand am ajuns in tara,tata a apucat sa plateasca taxa auto(cam 5500 ron),dupa care mi-a vandut mie masina.el nu apare in cartea masinii,eu am inmatriculat-o.acum vreau sa stiu daca el poate sa dea statul in judecata pt.restituirea taxei?!din pacate nu mai gasesc chitanta,sa vad daca masina mi-a fost vanduta inainte sau dupa ce a platit taxa!exista vreo modalitate sa fac rost de chitanta?!multumesc!
Cel mai recent răspuns: lucian_2010 , utilizator 19:56, 19 Septembrie 2010
da, bineinteles ca se castiga in brasov....desi nu sunt din acel judet, i-am facut unei cunostinte o actiune de recuperare a taxei de poluare platita la sacele...si am urmarit pe internet sentintele civile de la tribunalul brasov si curtea de apel...se castiga 100%, dar trebuie sa stii cum se formuleaza o astfel de actiune....
referitor la judetul prahova, habar nu am, dar se poate verifica...pe portalul instantelor de judecata, dai la judetul prahova, Tribunalul Prahova...cauti dosare care au ca obiect restituiri de taxe de poluare si iti faci o idee daca admit sau nu...nu cred sa fie probleme nici acolo, s-a format o practica si nu cred sa intampini dificultati...daca aveti nevoie de alte informatii, mai vorbim pe acest forum, poate va pot ajuta cu ceva si corespondam....bafta!
am uitat sa specific faptul ca eu am castigat, atat la fond, cat si la curtea de apel galati restituirea taxei de poluare platita in luna iunie 2009...2700 lei am de luat..astept redactarea hotararii irevocabile si dupa, in baza unei cereri, in 30 zile imi iau banii...
poti sa-mi trimiti un mail la lucian_im@yahoo.com cu modelul de cerere pe care trebuie sa-l depun la Administratia Financiara?sau lista cu documentele pe care sa le includ in dosar:chitanta,cartea masinii,copie dupa talon etc.inca nu am gasit un avocat la care sa apelez si stiu ca intai trebuie sa primesc raspunsul negativ la cererea de restituire a banilor si abia dupa aceea ajung la tribunal!multumesc.
da...acum iti trimit modelul...mai tinem legatura...!
verifica mail-ul...ti-am trimis modelul

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare BiancaIubi BiancaIubi Pot sa recuperex taxa de poluare platita in noiembrie 2010? Daca da, care sunt pasii care trebuie urmati? Va multumesc (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara plata taxei de poluare consult_avocat consult_avocat As dorii sa contactez un avocat din judetul Hunedoara care imi poate rezolva inmatricularea autoturismului fara plata taxei de poluare. Doresc nume avocat si ... (vezi toată discuția)
Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)