OLTEANCA
Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.-Acest articol se refera la toate contractele de munca pe care le are omul, nu la unul singur.
Daca ar fi asa, controalele de la ITM nu s-ar axa doar pe firme, ci si pe persoana fizica.....eu nu am auzit pe nimeni sa spuna ca au fost controlati la nr de contracte pe care le au.
In majoritatea statelor europene se poate lucra la cate firme vrei, important este sa faci fata....oricum nu te tine nimeni la munca daca esti obosit si nu iti faci treaba.
Codul Muncii se refera la contractul in sine, nu la numarul lor, cu scopul de a proteja atat angajatul cat si angajatorul de neregulile ce pot interveni in raportul de munca.
In concluzie, cele 48 de ore pe saptamana se refera la contractul cu norma intreaga de 8 ore pe zi, orele ce depasesc cele 48 trebuie platite sau compensate cu timp liber....asta pentru a nu exploata angajatorii salariatii fara voia lor, dar daca acestia sunt de acord pentru un ban in plus, pot lucra peste 48 ore pe saptamana. Daca pot lucra la aceeasi firma in plus pe bani, atunci pot lucra in plus la alta firma pe alt salar.....statul se bucura pentru ca vei cotiza la buget.
Sper ca v-am lamurit, mai ganditi-va.