avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Modificari PFA norma de venit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Modificari PFA norma de venit

Buna ziua,
Eu sunt PFA la norma de venit din februarie si muncesc in strainatate! Cum sunt departe de toata nebuneala asta de pe la noi, nu am urmarit exact ce si cum s-a schimbat prin legislatie!
De aceea as dori sa stiu urmatoarele>
1. referitor la contributiile la pensii: eu am incheiat contract cu casa de pensii din momentul in care mi-am deschis PFA-ul, am declarat un venit si platesc 200 RON/luna. S-a modificat ceva?
2. referitor la somaj: nefiind obligatoriu la momentul cand am infiintat eu PFA-ul, nu am fost si pe la ei, deci nu platesc nimic! Acum e obligatoriu? Si daca da, e la norma mea de venit?

Mentionez ca nu mai am si alte venituri (salariu, drept de autor, ...) decat ce realizez prin PFA!

Multumesc mult si imi cer scuze ca nu pot sta sa urmaresc tot ce abereaza astia cand scot legi!

Mihai
Cel mai recent răspuns: livius_sv , utilizator 16:35, 26 August 2010
Buna ziua.
Ma aflu in aceeasi situatie ca si d-voastra.

sunt in strainatate si a veni acum in tara, nu este pentru mine o optiune.
Spuneti ca veti depune declaratiile la norma de venit. O veti face d-voastra personal? Adica veniti in tara pentru asta?

Si in alta ordine de idei, pentru a supenda un PFA (am luat in calcul si aceasta varianta), o pot face printr-un delegat?
Astazi mi-am luat liber sa rezolv si eu problemele cu declaratiile.Sunt PFA , la norma de venit.
Cum era si normal am inceput cu finantele caci aveam decizia sub 7200 pe an si m-am gandit ca imi vor schimba decizia.Le-am zis de OUG 58, de salariul minim pe luna......nimic.Mi-au spus ca pana la eliberarea unei alte decizii de impunere, cu aprobarea consiliului judetean, decizia veche ramane valabila, iar venitul net este cel din DECIZIE.Un altfel de venit net fara decizie(calculat de mine, jumatate din vechea norma plus cate 600 pe luna) nu se poate pune problema decat de la eliberarea unei alte decizii.O vor face cand vor primi aprobarile necesare, daca va fi nevoie, si o vom primi prin posta.
Bun, plec de aici si ma duc la somaj.De unde se primeau declaratiile lunare ma trimit la alt sediu unde se afla o alta persoana care se ocupa de PFA....Ma duc la persoana in cauza, cica.....nu s-a primit nici o declaratie, nu e program de preluare, nu este stabilit contul, reveniti in alta zi.Ii spun ca nu este legal cum procedeaza ca pot fi amendata intre 2500-5000, ca declaratia la somaj este publicata in Monitorul Oficial, la fel ca si OUG58, si-mi spune ca ar prelua daca ar avea cu ce....In fine, discuta la telefon cu cineva si-mi spune sa revin maine.....
Bun, deci pana acum le-am rezolvat pe toate......
Ma duc si la pensii.Eu aveam deja contract pe 31,3 la suma asigurata.Le spun la cele cu contracte.....nu ca sa ma duc la cel cu declaratii.Ma duc la el, ca nu au primit precizari de sus, nu au program, luati nr. asta si mai sunati.......
Ce facem ?Eu mi-am pierdut ziua de lucru, si uite ca se face si 25 si tot nu am rezolvat nimic...
@Dava
Eu cand am plecat i-am facut sotiei procura prin care o imputernicesc sa ma reprezinte pentru tot ce tine de PFA! Deci de depunerea declaratiilor, plata impozitelor si orice alte chestii se ocupa ea!
Daca nu ai facut asta (sper sa nu te superi ca nu iti vorbesc cu dumnevoastra, dar te rog si pe tine sa nu mi te mai adresezi asa formal, ca suntem pe un forum) ar fi o solutie sa trimiti pe cineva de incredere cu declaratiile poate tanti de la ghiseu este draguta si o sa inteleaga.
Cat despre suspendare, ma tem ca doar tu (sau cineva care are dreptul, cum e in cazul meu sotia) o poate solicita.
Bafta!
Am depus declaratia si la pensii, cu mentiunea ca nu au stiut sa-mi spuna contul in care pot plati. Aveau un executabil primit vineri dupa-amiaza si tot faceau incercari pe el. La somaj au trecut declaratia intr-un registru si tot nu au stiut sa-mi spuna contul in care sa virez banii. Asa ca acum am declaratii inregistrate si sumele neplatite... A reusit, totusi, cineva sa faca si platile aferente?
Baza de calcul am declarat norma de venit din care am scazut 30% pentru ca sunt angajat cu norma intreaga , am impartit la 12 si am aplicat procentul (10,5, respectiv 0,5 la somaj). Nu au avut ce obiecta...
Livius, e vorba de norma de venit pe anul 2010 pentru care ai primit decizia, nu?Sau ai facut tu calcule, si ai stabilit?
Cred ca prima varianta....ce este negru pe alb...Te rog da-mi un raspuns ca maine sunt hotarata de confruntare, vreau sa merg in audienta, cu OUG in mana, sa vad ce mai comenteaza.Macar sa-mi dea nr. de inregistrare la declaratie, sa pot dovedi ca am fost la ei si apoi ei sa se amendeze singuri, pentru intarziere.Sa nu mai vorbesc ca am pierdut azi o zi de lucru....

Alte discuții în legătură

a aparut formularul declaratia de somaj Alexandru Suteu Alexandru Suteu Astazi pe site-ul AVOCATNET am citit stirea si am descarcat formularul: \"DECLARATIE privind asigurarea in sistemul asigurarilor pentru somaj a persoanelor ... (vezi toată discuția)
Fara venit realizat in iulie, dar pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea dilema: sunt PFA cu norma de venit si conforme celor spuse de cei de la Casa Nationala de Pensii: \"În cazul ... (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)