avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Modificari PFA norma de venit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Modificari PFA norma de venit

Buna ziua,
Eu sunt PFA la norma de venit din februarie si muncesc in strainatate! Cum sunt departe de toata nebuneala asta de pe la noi, nu am urmarit exact ce si cum s-a schimbat prin legislatie!
De aceea as dori sa stiu urmatoarele>
1. referitor la contributiile la pensii: eu am incheiat contract cu casa de pensii din momentul in care mi-am deschis PFA-ul, am declarat un venit si platesc 200 RON/luna. S-a modificat ceva?
2. referitor la somaj: nefiind obligatoriu la momentul cand am infiintat eu PFA-ul, nu am fost si pe la ei, deci nu platesc nimic! Acum e obligatoriu? Si daca da, e la norma mea de venit?

Mentionez ca nu mai am si alte venituri (salariu, drept de autor, ...) decat ce realizez prin PFA!

Multumesc mult si imi cer scuze ca nu pot sta sa urmaresc tot ce abereaza astia cand scot legi!

Mihai
Cel mai recent răspuns: livius_sv , utilizator 16:35, 26 August 2010
Bravos a scris:

Ms David, o sa mai incerc si maine la registratura, ma tem ca ma voi lovi de acelasi refuz.
Inca o rugaminte.Sunt PFA, norma de venit 6000 pe an .Imi da si mie cineva care a completat declaratia de somaj un sfat?Ce sume trebuie sa trec in randurile 6;8;10. Macar ca formula de calcul, sa vad daca am facut bine.Ms

Eu am norma 19590.
La 6 am pus 1633 RON.
La 8 am pus 1633 RON.
La 10 am pus 8 RON.

Pentru 6000 RON ar trebui
6. 500 RON
8. 500 RON
10. 3 RON (e 2.5 RON, se rotunjeste in sus; parca ce-i intre 0.01 - 0.49 se rotunjeste in jost, 0.5-0.99 se rotunjeste in sus)
Ms pentru interes Popu.Totusi 6 este egal cu 8?Sa asculti interviul cu Gabriel Biris pe celalalt site cu PFA.
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
Bravos, utilizator
Bravos cred ca 6 e diferit de 8 doar daca ai venitul mai mare decat 5 * 1836. Deci daca ai avea venitul net realizat pe iulie 10.300 RON atunci ai avea la
6. 10.300 RON
si la
8. 9180 RON
iar la 10. ar fi 9180 * 0.5%
Eu am depus-o asa dupa cum am descris mai sus, de-o fi bine / rau oi vedea, ei au primit-o ...
Ok, Popu...In mare parte am fost de acord cu tine pana acum.....Sunt foarte obosita, maine ma scol dimineata si voi mai gandi putin acum sunt tare suparata si obosita in acelasi timp....
Sper sa reusesc maine sa mai fac un drum la registratura, dar mi-e ca ma cert si cu astia....M-am saturat.Voi ce ati face daca nu v-ar primi declaratiile?Mie imi vine sa-i strang de gat, cu OUG 58.....Daca ei nu respecta CODUL FISCAL atunci de ce mai au pretentii de la noi....???
Sa le trimit prin posta?Daca nu ajung tot maine si imi ia de buna data primirii si nu cea a trimiterii?Ideea e ca nu a depus nici un PFA nici la pensii nici la somaj, si sunt doar la 100 km de Bucuresti.Oare acolo cum s-a putut sa se respecte ordonanta?
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
Bravos, utilizator
Eu doar ce mi-am infiintat pfa cu norma de venit si inca nu m-am inscris la casa de pensii. Trebuie sa fac intai contract cu casa de pensii si apoi sa depun aceasta declaratie, sau trebuie sa depun si eu aceasta declaratie, chiar daca nu am incheiat contract?

Alte discuții în legătură

a aparut formularul declaratia de somaj Alexandru Suteu Alexandru Suteu Astazi pe site-ul AVOCATNET am citit stirea si am descarcat formularul: \"DECLARATIE privind asigurarea in sistemul asigurarilor pentru somaj a persoanelor ... (vezi toată discuția)
Fara venit realizat in iulie, dar pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea dilema: sunt PFA cu norma de venit si conforme celor spuse de cei de la Casa Nationala de Pensii: \"În cazul ... (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)