avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Modificari PFA norma de venit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Modificari PFA norma de venit

Buna ziua,
Eu sunt PFA la norma de venit din februarie si muncesc in strainatate! Cum sunt departe de toata nebuneala asta de pe la noi, nu am urmarit exact ce si cum s-a schimbat prin legislatie!
De aceea as dori sa stiu urmatoarele>
1. referitor la contributiile la pensii: eu am incheiat contract cu casa de pensii din momentul in care mi-am deschis PFA-ul, am declarat un venit si platesc 200 RON/luna. S-a modificat ceva?
2. referitor la somaj: nefiind obligatoriu la momentul cand am infiintat eu PFA-ul, nu am fost si pe la ei, deci nu platesc nimic! Acum e obligatoriu? Si daca da, e la norma mea de venit?

Mentionez ca nu mai am si alte venituri (salariu, drept de autor, ...) decat ce realizez prin PFA!

Multumesc mult si imi cer scuze ca nu pot sta sa urmaresc tot ce abereaza astia cand scot legi!

Mihai
Cel mai recent răspuns: livius_sv , utilizator 16:35, 26 August 2010
Bravos eu tare ma gandesc ca inteligentii astia de la guvernare o sa modifice ordonanta cat de repede. Sistemul de la sanatate mi se pare tare bun, nu in sensul ca dai banu / beneficiezi de servicii, ci sistemul efectiv de calcul contributii / rectificare. Dai ochii de 2 ori cu femeia ce-ti stabileste biru.
Cu sistemu de la somaj / pensii o sa fie inundati astia cu declaratii luna de luna, astept sa se propage de jos in sus problemele, feedback-u de la femeia de la ghiseu ce intra in contact cu contribuabilul ajunge destul de greu la "geniile" ce au debitat ordonanta.
Legat de problema ta, intreaba si functionarul de la pensii cat sa declari, eu cred ca ei merg totusi pe ce e in mina, adica decizia veche. Cand / daca or veni astea noi pentru iulie-decembrie 2010 modifici declaratiile.
Ce sa-i intreb mai Popu, daca nici nu imi primesc declaratiile....Crezi ca mai stiu detalii?Astia-s oameni pe care sa-i mai asculti?Uitati-va la pensii la doamnele stresate din cauza disponibilizarilor, sunt campioane la solitaire!Si le e asa greu cu oamenii astia dificili, care nu le inteleg..Ce le-as da eu de munca fizic, sa vada cum uita de psihic.Oare cine mai munceste fizic fara psihic?
Nici nu stiu ce sa fac, cred ca merg pe vechea decizie/12, insa mai am ceva de meditat pana vin doamnele sa-si bea cafeluta.Trebuie sa ma inarmez cu rabdare si sa fiu pregatita sa nu rabufnesc.Sa vad cum procedez numai sa-mi dea un nr. de inregistrare, ca altfel nu m-ar mira sa imi spuna ca nu am depus nimic.....
Si uite asa mai trece o luna si functionarii nostri pe criza asta inca isi mai iau stimulente din penalitatile si amenzile pe care noi le primim.Asta ca sa intelegeti de ce sunteti amendati, poate unii credeti ca vor sa aplice legea.....NUUUU, e o metoda indirecta prin care statul ne ia bani sa ii premieze pe unii din campionii jocului solitaire.
Daca as lasa norma veche, de 7000 lei, ar trebui sa platesc la pensii 43 lei / luna si la somaj 2 lei/luna. La 7200 lei am declarat ca voi plati 44 lei / luna la pensii si tot 2 lei/luna la somaj. Sincer sa fiu, pentru 1 (un) leu am preferat sa trec de la mine baza calculata la 7200 lei, pentru a nu avea nicio surpriza din partea celor pusi pe gasit chichite si dat amenzi. Pentru o declaratie incorect completata tot iti dau 500-600 lei amenda...
Ce fac eu cu astia ca nu vor in ruptul capului sa-mi primeasca declaratiile nici la somaj nici la pensii.Am incercat toate variantele posibile, fara succes.Sper sa se prelungeasca termenul...
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
Bravos, utilizator
Buna ziua,

Daca platesc somaj ca PFA cu norma de venit , pot sa incasez si somaj de la stat?

Alte discuții în legătură

a aparut formularul declaratia de somaj Alexandru Suteu Alexandru Suteu Astazi pe site-ul AVOCATNET am citit stirea si am descarcat formularul: \"DECLARATIE privind asigurarea in sistemul asigurarilor pentru somaj a persoanelor ... (vezi toată discuția)
Fara venit realizat in iulie, dar pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea dilema: sunt PFA cu norma de venit si conforme celor spuse de cei de la Casa Nationala de Pensii: \"În cazul ... (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)