avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
La cat de slabe sunt aceste carti. Am avut si eu aceasta problema. Acest fantastic Boroi sau Cioroi cum se intituleaza el a reusit , nu stiu prin ce miracol, poate a fost si el pe la Fatima, sa asambleze/incropeasca o cartulie de 600 de pagini de Procesual Civil, care m-a ajutat ce-i drept sa fac 10 din 25 de intrebari la examen. Ce-i drept prin operatiuni mentale sau prin eliminare poate mai reuseam inca 5-6. Acestia sunt autorii cei indelung laudati.Chiar as fi curios cate puncte ar lua unul din acesti autori. Sunt 100% sigur ca niciunul nu ar lua punctajul maxim si nu m-ar mira nici eventuale surprize.
Exceptand dreptul civil si cel penal(aici am unele rezerve, dar, ma rog , sunt poate si unele restrictii impuse de elementele dr penal) care sunt tratate si schematic, la procedura civila si cea penala, lucrurile sunt extrem de incurcate. Sunt realizate de asa maniera incat sa tocesti fiecare paragraf. Poate aceasta este unica maniera prin care se poate crea acest jargon juridic, care trebuie inteles doar de cei initiati. Immanuel Kant are 2 lucrari de exceptie care se adresau unui public f restrans(ceva de genul 100 persoane). Cam asa au devenit aceste cartulii--- se adreseaza unui public f restrans(cei initiati care detin deja jargonul juridic la superlativ) . Daca se cred asa genii le recomand sa urmeze exemplul lui Kant pana la capat si sa se aplece spre filosofie. Cine stie poate peste 10 ani avem un castigator de Premiu Nobel in persoana acestui Cioroi sau a altui asemenea scrib.
PS : Poate inca nu mi-a trecut supararea si am exagerat cu unele comparatii. Insa nu cred ca pot fi blamat pt lipsa de obiectivism la partea referitoare la modul de a trata/ interpreta normele de procedura (De ce nu pot incepe cu articolul/articolele corespunzatoare si exceptiile aferente si apoi sa le comenteze pe larg------lipsa de idei/plafonare/blazare). Cred ca cel care a citit comparatiile cu autorii sovietici intelege ceea ce vreau sa spun.S-au dus vremurile cand constitutia era inspirata dupa model belgian, acum, la 20 de ani de la revolutie, trebuie sa ne raportam in continuare la modelul sovietic. Aceasta este inca referinta si se va mentine inca un timp destul de lung.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
born_looser, utilizator
Dupa ce sa mai invatam, dragi colegi de suferinta?
Neagu e bun...sau nu? Am dat 200 ron pe cartile lui si acum ce fac? Ce sa mai iau?
La procedura civila? am Boroi.Sa cumpar pe Tabarca?

Sunt total zapacita...la penal ce sa luam?
Haideti sa ne punem de acord o data, dupa ce sa invatam, ca ne tacanim de tot, cu atatea carti...Nu suntem milonari sa cumparam carti ca pe covrigi.
stanciulescu contracte speciale si succesiuni akolo gasesti cele 2 contracte
MayeMaye a scris:

Neagu e bun...sau nu?

E bun si Neagu. Insa eu am combinat toti autorii posibili ca sa fiu mai sigura pe mine :D

Eu nici acum nu am curajul :"> sa imi verific grilele. Astept sa imi vad rezultatul pe net pe 1 septembrie, pentru ca anul trecut mi le-am numarat inainte si am fost foarte foarte dezamagita (vreo doua saptamani) de punctajul obtinut :stunned: ma asteptam la mai mult :duh:
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
aaliyah, utilizator
MayeMaye a scris:

Neagu e bun...sau nu? Am dat 200 ron pe cartile lui si acum ce fac? Ce sa mai iau?
La procedura civila? am Boroi.Sa cumpar pe Tabarca?

Sunt total zapacita...la penal ce sa luam?
Haideti sa ne punem de acord o data, dupa ce sa invatam, ca ne tacanim de tot, cu atatea carti...Nu suntem milonari sa cumparam carti ca pe covrigi.

Asa este MayeMaye, nu suntem milionari sa aruncam cu banii in dreapta si in stanga. Pe Neagu il am si eu si ma apuca plansul cand ma gandesc ca am dat 200 de Ron pe el si nu e bun de nimic:(( ....sau poate ca este bun de ceva, sau poate avem vreo revelatie ca e altcineva bun, sau cine stie#-o...oricum eu merg pe Tabarca la Procedura Civila si asta este mai dam si in bobi daca trebuie.
Sunt la fel de zapacita ca si tine. Pana la urma invat din cartile pe care le am si que sera ,sera!
Spor in continuare la invatat!

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)