avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
serpico a scris:

Laura2626 a scris:

lavinutza_btg a scris:

salutare!
am dat si eu acest examen si am picat ... :(( mi-am dat seama ca nu am invatat suficient
ii rog pe cei care au intrat sau au fost aproape, sa imi spuna dupa ce carti au invatat ( autorii).
ma gandesc sa incerc si la anul, chiar daca o sa fie destul de greu si cu serviciul.

Buna Lavinutza,
Imi pare rau pentru nerusita ta. Pe prima pagina a acestui topic este o bibliografie, sau mai bine spus, o indreumare din cartile din care ar trebui sa invatam. Am mai adaugat si eu unele. As vrea sa te rog sa te uiti peste ele si sa ne spui daca ai folosit aceste manuale/tratate in pregatirea ta pentru anul acesta, sau daca te-ai folosit si de alti autori. Poate in acest mod definitivam lista cu materialele necesare:)

P.S.: Apropo de Procedura Penala, eu pe langa monumentalul tratat al lui Negu, mi-am achizitionat si Drept procesual penal. Curs Universitar, Prof. Univ. Dr. Anca-Leila Lorincz, Editura Univerul Juridic. Este mult mai la obiect decat Neagu, prezinta multe decizii la ICCJ si CS. Este parerea mea, desi citesc si din Neagu.

NU VREAU SA TE SUPAR, DAR ACESTEA SUNT DOUA CARTI, PE CARE NU LE-AS RECOMANDA DUPA ACEST EXAMEN. SUNT REDATE CODURILE CU MICI EXEMPLE, UNEORI FARA, SI CU O PRACTICA JUDICIARA DIN ANII 80. RECOMAND VOLONCIU SI CODUL DE PROCEDURA AL LUI ANTONIU CU ALINA BARBU SI ADINA VLASCEANU, UNDE SUNT DATE SPETE, IN REST SITE ICCJ.

Multumesc pentru recomadari.:) Subiectul era sa reiinoim lista care era folosita la inceputul anului trecut si din care se pare ca dupa acest examen nu ne va mai fi de folos in totalitate.De asemenea eu le-am dat cu titlu de exemplu, tinand cont ca tot anul trecut Neagu a fost ridicat la mare rang, cat despre cealalata, nu stiu daca ai rasfoit-o, dar intre Neagu si Lorincz o prefer pe a doua (este parerea mea, nu arunca cu pietre:D). De acord cu site-ul ICCJ si sa vedem ce ne asteapta, mai ales ca acum debusolarea privind materialele este foarte mare. Orice ajutor este binevenit:)
cred ca ar trebui sa ne apucam sa ne facem un plan de "bataie"..
sa vedem .........= la penal din ce sa invatam
= la civil ......................si tot asa

fiindca am vazut si pe topicul celalalt (adm inm 2010 ) ca nu mai sunt buni unii autorii.
Salut.
Si eu ma numar printre candidatii inm 2011.
Subiectele de anul aceste au fost destul de dificile, dar pana la urma sa nu uitam pt ce post dam acest examen. Consider ca la ce nivel de pregatire ar trebui sa ajungi pentru acest examen grilele au fost accesibile.
Eu m-am apucat de invatat la 1 august si merg inainte cu multa speranta.
Mult succes tuturor
am vazut parerile voastre despre cartile care ar tb sa fie folosite si va spun ca la penal sa-l evitati pe alexandru boroi si la partea gen si la cea speciala....eu am invatat de pe ele insa am renuntat la ele in timpul anului trecut cand am vazut ca au niste contradictii cu testele care s-au dat la inm in 2008 si 2009....
renta viagera si intretinerea sunt prezentate foarte bine in cartea lui F. Deak din 2001
Sunt de aceeasi parere cu vio23. Si eu am gresit grile la examenul de anul trecut invatand dupa boroi la partea speciala

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)