aaliyah a scris:
Ramasesem la Ciobanu si Boroi :P
Eu am invatat si voi mai invata dupa cartile lor. Ei sunt "taticii" dreptului... parerea mea.
I-ati vazut pe oamenii acestia cum arata, asa ca idee. Poate sunt niste pensionari cu 70 de primaveri la activ . L-am vazut pe acel profesor de la Cluj si mi s-a parut ca nu are un chip cam ok, mai multe nu spun. Nu am nimic cu oamenii respectivi sunt doar niste monstri creati de sistem si ridicati la rang de somitati de viitorii monstri.Peste o anumita varsta cred ca doar geniilor li se poate recunoaste dreptul de a scrie. Dreptul actual romanesc e pe undeva pe la secolul 14 . Notiunile pot fi exprimate de o maniera mult mai clara, explicita , inechivoca iar prin intermediul altor materii retorica, dialectica sau cum se mai numesc in terminologia actuala pot fi intrebuintate/uzitate/transpuse de o maniera mult mai coerenta si concreta decat reusesc majoritatea acestor somitati sa ne-o inoculeze. La ora actuala cred ca common law-ul este superior ca finalitate.
PS: Oamenii pot sa scrie linistiti pt ca vor avea intotdeauna cititori care vor lua de bun tot ceea ce le este prezentat. Revin la chestiunea cu secolul 14 --- asa se proceda atunci cu invatatul retoricii si discursurile----se copiau de f multe ori sute de feluri de exprimari si abia atunci capatau experienta necesara. Dar modelele de succes nu mor niciodata.