avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
me-alina a scris:

rares.serban a scris:

am sa va spun cum am avut eu succes la acest examen:
1.In primul rand i-mi faceam "programa" de invatat pt o luna de zile, pe care o respectam cu strictete-- practic ce trebuia sa invat in fiecare zi in acea luna--
2. invatam dimineata de la 8 la 15, ( evident cu pauze de 10-15 minute dupa fiecare ora) iar ulterior doar reciteam ce am invatat ( 16- 19 )
3. dupa ora 19 ma relaxam - in oras cu prietenii sau familia-
4. nu amestecam materiile- in sensul ca luam civilul de la un cap la altul...........
5. nu faceam grile dupa fiecare capitol ci doar dupa ce terminam o anumita materie. Astfel dupa ce am invatat tot civilul , doua zile am facut grile din civil. Daca faceti grile dupa fiecare capitol ve-ti avea impresia ca santeti asi, intrucat materia este foarte proaspata si nu prea aveti cum face confuzii. Deasemenea, grilele de regula ating mai multe capitole.
6. dupa ce a-ti terminat cele patru materii, reveniti asupra fiecarei materii de cel putin doua ori
Pentru mine a fost esential sa invat DIMINEATA . Atunci creierul este odihnit si asimilezi mult mai bine decat dupamasa sau seara.
Perioada minima pentru pregatire :
civil - 8 saptamani ( + 4 pt. repetat si grile)
proc. civil - 6 saptamani ( + 3 pt. repetat si grile)
penal - 6 saptamani ( + 3 pt. repetat si grile)
proc. penal -6 saptamani ( +3 pt. repetat si grile)
TOTAL - 39 saptamani*
*- daca santeti proaspat absolvent si a-ti facut o facultate serioasa puteti scadea cate o saptamana -- deci aprox. 31 saptamani
*- eu am invatat cele patru materii si apoi am trecut la repetat-- si cred ca este mai bine asa, pentru ca ai o viziune mai larga asupra ansamblului materiei atunci cand te apuci de repetat ( exista multe conexiuni intre diferite materii pe care le percepi mai bine in acest fel)
Consumati cafea naturala - se spune ca ajuta memoria- ( nu solubila !!) si FARA ALCOOL.
SUCCES!!!!!!!!!!!

multumim ca ne-ai impartasit din reteta ta de succes! o sa incerc sa iau cat pot de mult din exemplul tau, desi trebuie sa mai si muncesc:vremuri de criza, trebuie sa ma intretin, asa ca trebuie sa si lucrez, dar nu uit de inm!

multumesc si eu pe aceasta cale de ajutorul dat .............nu stiu in ce masura ma mai pot incadra in acest "program".-suna foarte bine ,numai ca pentru uniiiiiiii mai avem si serv. si fam.--oricum inca odata mutumim ca ne-ai impartasit din experienta ta,mult noroc in tot ce mai urmeaza ptr tine.
o "reteta" buna de succes are cateva principii:

1.materia trebuie f bine structurata pentru a fi invatata zilnic
2.materia trebuie repetata la intervale regulate
3.timpul liber trebuie foarte bine organizat
4.invatatul trebuie sa fie prioritatea nr.1 (in situatia in care nu ai copil, catel, serviciu,etc) iar daca da, trebuie sa fie pe locul imediat urmator
5.cafea, redbull
6.vointa
7.dorinta

:)

Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ayahuasca, utilizator
rares.serban a scris:

1.In primul rand i-mi faceam "programa" de invatat pt o luna de zile, pe care o respectam cu strictete-- practic ce trebuia sa invat in fiecare zi in acea luna--
2. invatam dimineata de la 8 la 15, ( evident cu pauze de 10-15 minute dupa fiecare ora) iar ulterior doar reciteam ce am invatat ( 16- 19 )
4. nu amestecam materiile- in sensul ca luam civilul de la un cap la altul...........
5. nu faceam grile dupa fiecare capitol ci doar dupa ce terminam o anumita materie. Astfel dupa ce am invatat tot civilul , doua zile am facut grile din civil. Daca faceti grile dupa fiecare capitol ve-ti
avea impresia ca santeti asi, intrucat materia este foarte proaspata si nu prea aveti cum face confuzii. Deasemenea, grilele de regula ating mai multe capitole.
6. dupa ce a-ti terminat cele patru materii, reveniti asupra fiecarei materii de cel putin doua ori
Pentru mine a fost esential sa invat DIMINEATA . Atunci creierul este odihnit si asimilezi mult mai bine decat dupamasa sau seara.
TOTAL - 39 saptamani*
*- daca santeti proaspat absolvent si a-ti facut o facultate serioasa puteti scadea cate o saptamana -- deci aprox. 31 saptamani
*- eu am invatat cele patru materii si apoi am trecut la repetat-- si cred ca este mai bine asa, pentru ca ai o viziune mai larga asupra ansamblului materiei atunci cand te apuci de repetat ( exista multe conexiuni intre diferite materii pe care le percepi mai bine in acest fel)
Consumati cafea naturala - se spune ca ajuta memoria- ( nu solubila !!) si FARA ALCOOL.
SUCCES!!!!!!!!!!!

straniu...fara suparare
Eu am urmatoarele carti pentru invatat: Civil: Barsan/ Beleiu+Codurile
TGo: Liviu Pop
Pr. civ. Boroi/Ciobanu
Penal: C-tin Mitrache
Pr. penala: Neagu+codurile.
Intentia mea este sa ma bazez foarte mult pe coduri mai ales la proceduri...La civil e de invatat...Spor la treaba tuturor
mike11 a scris:

rares.serban a scris:

5. nu faceam grile dupa fiecare capitol ci doar dupa ce terminam o anumita materie. Astfel dupa ce am invatat tot civilul , doua zile am facut grile din civil. Daca faceti grile dupa fiecare capitol ve-ti
avea impresia ca santeti asi, intrucat materia este foarte proaspata si nu prea aveti cum face confuzii. Deasemenea, grilele de regula ating mai multe capitole.
TOTAL - 39 saptamani*
SUCCES!!!!!!!!!!!

straniu...fara suparare

Da da, foarte straniu. De acord cu tine Mike :sticktongue:

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)