avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
Nu sunt explicate in cartea lui deak aceste contracte.
Pentru la anul ar trebui facut un mic grup de initiativa care sa sustina prin emailuri, scrisori, relatii etc schimbarea modalitatii de examinare.

In loc de intrebari putine si cu un grad foarte mare de dificulatate mai echitabil ar fi mai multe intrebari cu grad mediu de dificultate care sa acopere mai multa materie.

Nu mi se pare normal ca civilul care-l studiezi 3 ani de facultate si care iti consuma foarte mult din timpul de pregatire pentru examen sa fie sintetizat doar in 25 de intrebari care au in vedere de multe ori chestiuni de exceptie.

Mai rezonabil ar fi cate 100 de intrebari per materie. Departajarea sa fie facuta pe principiul "cine greste mai putin", nu ca in prezent cand departajarea e facuta in functie de inspiratia de moment sau de norocul de a fi citit sau nu o anumita "chichita".
Multumesc Laura2626 .....spor la invatat si succes :)
lauraluro a scris:

Multumesc Laura2626 .....spor la invatat si succes :)

Cu multa placere! Spor si tie :)
adrian_t87 a scris:

nu se mai da examen de admitere in perioada 2011 - 2111 , in aceasta perioda magistratii vor fi alesi prin tragere la sorti din randul condamnatilor la pedepse cu inchisoarea de peste 10 ani.
pregatirea magistratilor intr-un institut propriu este o obligatie impusa de directivele Uniunii Europene , deci concurs o sa fie, cati o sa il ia este o alta problema .

@adrian_t87 ...timp de 100 de ani, va fi...dictatura?...Buna gluma!:happy:

Pregatirea profesionala conteaza foarte mult in viitoarea cariera a dvs., toti cei care va pregatiti pentru admiterea la INM.

Spre deosebire de un avocat, un judecator, nu poate, nu trebuie, nu are cum sa spuna : nu stiu.:) , atunci cand se pronunta intr-o speta.Iar o speta, este ca si un caz medical...tratamentul este "personalizat"...raportat la starea de fapt/drept.Daca nu esti foarte bun (profesional in primul rand), si nu stapanesti foarte bine materia, poti comite o nedreptate, cel putin fata de una din parti (uneori, chiar si fata de amandoua).

Tocmai pentru ca mie imi lipseste oarecum aceasta cunoastere "cat mai aproape de...perfectiune", nu am optat niciodata pentru o astfel de profesie.Avand o responsabilitate foarte mare, in primul rand fata de oameni, am avut intotdeauna o rezerva deoarece, legile sunt facute de oameni, pentru oameni si nu pot fi intotdeauna corecte...iar in lipsa unui temei juridic in baza caruia ar trebui sa motivezi o hotarare, raportata la realitatea existenta, se poate afla, uneori, un alt text de lege iar acest fapt, uneori, poate genera o mare nedreptate (pe langa anumite mustari de constiinta...).

Si aici, nu mai poate fi vina "judecatorilor"...insa responsabilitatea este mare deoarece "doamnele/domnii judecatori", " chiar impart dreptatea iar oamenii (marea majoritate) desi sunt dezamagiti, nu si-au pierdut increderea in justitie, chiar daca sunt multe voci care sustin ca "justitia e oarba"...dovada cea mai buna fiind faptul ca, orice persoana care se considera lezata/prejudiciata, intr-un fel sau altul, se adreseaza Justitiei.:)

Cunosc colegi care...au fost avocati si acum sunt judecatori si...:) invers, de-a lungul timpului i-am cunoscut ca fiind judecatori iar acum sunt colegi avocati...astfel, ca, mi-am permis sa emit aceste pareri, avand minime informatii de la oameni care au trait sau traiesc aceasta experienta.

Magistratii sunt oameni, la fel ca si noi, ne intalnim pe strada, in metrou, la piata, in parc, atunci cand ne plimbam copii si observ ca este foarte usor sa arati cu degetul spre o astfel de persoana insa sa nu uitam, ca, atunci cand unii dintre noi fac acest lucru, celelalte 4 degete, sunt indretate spre noi insine...pentru ca, in spatele acestei titulaturi- aceea de "magistrat"- se afla foarte multe sacrificii (munca, scoala, familii, probleme zilnice etc.) pe care acea persoana le-a facut sau/si le face, ca sa poata fi ceea ce este.

Bafta tuturor!

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)