rino83 a scris:
Patrick_ a scris:
Mersi pt raspunsuri.
Eu ma tot gandesc ca duminica ma voi concentra cu mai multa grija, ceea ce este doar o iluzie cred. Nu prea cred ca poti sa te pregatesti pentru stilul asta de teste. Depinde daca ai sau nu deprinderea necesara.
Trebuie sa ai o buna capacitate de sinteza si sa retii doar ideile relevante, sa nu te pierzi in tot felul de amanunte care sunt folosite doar pentru a intari relevanta ideilor pe care tu trebuie sa le retii...eu functionez defect, mie imi raman impregnate in constiinta doar ideile nerelevante, celelalte care trebuie sa le retin raman undeva inactive prin subconstient si se activeaza eventual dupa ce finalizez lucrarea.:D
Am obserat ca trebuie sa retii si esenta sau ideile relevante, asa cum spui, dar si cele mai mici detalii, pt ca in multe cazuri raspunsul corect il poti diferentia doar pe baza unui detaliu, pe care nu-l crezi relevant in momentul in care citesti.
Cred ca si deprinderea pentru acest gen de teste se poate forma in timp pt cei care o nu o au innascuta, dar in cazul celor care participa la examen nu prea este cazul de deprindere pt ca nu prea au avut prilejul sa si-o formeze :)
Ramane deci sansa de a o avea din nastere. Parerea mea.