avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... act sexual cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

act sexual cu o minora

am intretinut in urma cu doi anio,un act sexual oral.cu o minora de 14 ani.acum ea are 16 ani.plangere e depus mama ei,la acea data.acum,ea poate sa isi retraga plangerea?sunt chemat din nou,la recurs.instanta de fond a mentinut ordonanta procurorului(SUP SI 1000 RON amenda)instanta de recurs nu poate da solutia,deoarece mama feteii tot amana.deja a amanat de 4 ori.deci,poate sa isi retraga fata plangerea,daca e facuta de mama ei?sau,poate sa dea o declaratie in care sa zica ca nu mai vrea sa ma acuze?caci ea nici nu a vrut.vrem sa ne casatorim,dar relatia noastra e pe de ascuns,caci ma tem sa nu zica cineva la recurs ca noi inca ne vedem.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:53, 23 Septembrie 2010
Procurorul a retinut in sarcina invinuitului o fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni.In mod cert,daca era constatata si demonstrata fapta pt. care era acuzat in nici un caz nu se putea aplica 18 indic.1..Cand m-am referit la faptul ca instanta de recurs va respinge acest recurs,mi-am intemeiat ratiunea pe considerentele inexistentei faptei la care se face referire.

andymaurul
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
dupa parerea mea,userul nu si-a recunoscut fapta.si de caeea nu poate fi acuzat.in lipsa de martori.intr-adevar,cred ca declarati minorei nu e nici macar luata in considerare.minorii au tendinta ridicata de exagerare.nu au cum s ail acuze,si de aceea la sanctionat administrativ.in plus,incadrarea juridica ar trebuii sa fie cea de coruptie sexuala,deoarece se incadreaza mai bine,neputandu-se demonstra acel act sexual oral.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
dumitrascupp, utilizator
Minorul conform legii da declaratii de fata cu parintele sau tutorele sau.
Nu putem sa stim daca declaratia minorei,data in conditiile aratate a fost exagerata sau nu.
Aceasta situatie,poate rezulta din probe,pe care le analizeaza numai organele abilitate
Sincer, in astfel de situatii, cand vorbim despre parti vatamate-minori, ar trebui instituite masuri complementare de studiere/urmarire/corectare a comportamentului ( indiferent de gradul de pericol social al faptei savarsite/sau nu) faptuitorului/persoanei impotriva careia a fost indreptata plangerea.

Si cand vorbesc despre masuri complementare, ma refer la obligativitatea instituirii unor terapii/consiliere de natura psihologica/psihiatrica-dupa caz precum si la instituirea unor sanctiuni drastice privind nerespectarea prezentei invinuitului/partii vatamate-a reprezentantilor legali ai acesteia-dupa caz, la astfel de "cursuri/terapii/consiliere".Este insa, doar opinia mea.

Sa nu uitam, ca intr-un incident/conflict, fiecare parte implicata are o parte mai mare sau mai mica de "vinovatie" si cand spun acest lucru, ma refer si la parinti.

Parintii minorei (chiar si ai tanarului), ipotetic,-au, si ei, partea lor de vina pentru ca, nu au educat minora astfel incat sa evite situatii de acest gen, sau nu s-au implicat suficient de mult in cresterea si educarea minorei/ au neglijat-o, astfel incat aceasta a ramas nesupravegheata destul de mult timp si in locuri/ore nepotrivite, ceea ce a creat posibilitatea intamplarii "evenimentul nedorit".Sa nu uitam varsta acesteia in momentul savarsirii faptei...

Teoretic, cel putin, mama fetei trebuia sa afle prima, direct de la fetita despre acest eveniment...si nu indirect/"sa banuiasca"...si sa faca plangere la politie...fara ca mai intai, sa caute motivatia nasterii unui astfel de "eveniment" si a corectarii motivatiei unui astfel de comportament (dovada inexistentei unei educatii sexuale )...deoarece, psihologic, copii au tendinta de a copia comportamentele parintilor...sau de face lucruri in mod intentionat pentru a atrage atentia/afectiunea parintilor, si nu mai intru in alte amanunte, pentru ca nu mai are rost.

Ideea era ca si parintii- in speta ai minorei, au partea lor de vinovatie iar conform legii nr.272/2004, daca parintii nu au fost in stare sa asigure protectia fiicei lor, in astfel de situatii, dupa producerea evenimentului, trebuia "corectat"/"completat" acest fapt si prin implicarea autoritatilor (SPAS-Serviciile publice de asistenta sociala, DGASPC-Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului ONG-uri etc.) tocmai, pentru asigurarea/dezvoltarea unei astfel de protectii-din oficiu.

Impactul psihologic asupra minorei privind acest eveniment poate avea efecte nedorite in viitor sau chiar are deja efecte nedorite-in lipsa corectarii/intelegerii motivatiei pentru care tanara a consimtit-de buna voie si nesilita de nimeni- la "savarsirea unei astfel de fapte"...si cu siguranta va ramane marcata de acest eveniment, neputand anticipa decat ca nu va fi o influenta pozitiva pentru aceasta.

Avand in vedere varsta la care "faptuitorul" a savarsit fapta (18 ani si...cateva luni)...as putea spune ca vorbim tot despre o consecinta a neglijentei parintilor privind cresterea si educarea in mod corespunzator a fiului lor...

Adevarul nu este niciodata absolut...

in cea mnai mare parte aveti dreptate.dar imi suna putin a comunism.adica,e ca si cum ai fura o conserva de 3 lei,si ai lua 15 ani de inchisoare.asa era la comunism.ca aduc la cunostiinta,ca minorele,de multe ori fac acuzatii false,din diferite motive.impotriva celui reclamat,nu consider logic,sa se ia masuri,pana ce nu exista o sentinta definitiva,sau probe concrete.v-ar convenii sa va acuje cineva aiurea,iar d,v. sa fiti obligat sa faceti anumite lucruri mai sus enumerate?

in rest,aveti mare dreptate.cu respect.

si vroiam sa mai spun,ca trebuie tinut cont,si cat de mare arata fata,si daca faptuitorul stia de varsta ei(ceea ce poate invoca,daca tine legatura cu fata)si daca fapta sa produs intr-un mod provocat.factori atenunati.etc.

Alte discuții în legătură

Sentinta ciudata maria482 maria482 R O M Â N I A JUDECATORIA PITESTI SECTIA PENALA Sentinta Penala Nr. 2150 Sedinta publica de la 10 iunie 2010 Completul compus din: PRESEDINTE ... (vezi toată discuția)
Nevinovat dambovescu dambovescu buna ziua.eu sunt un om foart important dintr-un oras mare.ca sa ``scape de mine``,pentru ca detin actiuni majore in cele mai mari afaceri din oras,mi sa ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)