avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008

Il puteti accesa la pagina de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Am deschis acest forum pentru a oferi utilizatorilor nostri posibilitatea de a discuta problemele legate de Codul CAEN si de activitatile pe care le desfasoara comerciantii din Romania.

Admin Avocatnet.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ISABELA SABIN , Consilier juridic 09:34, 19 Septembrie 2008
Si daca facem o instiintare catre Reg Com sa opereze modificarile in virtutea Ordinului Presedintelui Institutului de Statistica? Daca tot nu stiu cei de la registru cum sa procedeze? :P
Si pe baza instiintarii sa ne elibereze certificatele noi cu o incheiere de judecata? :D
mai greu sa faca ei fara sa le dai "mura in gura", dar pe de alta parte e si complicat si ar bloca activitatea ORC
Poate ca ar fi interesant de stiut si cum se procedeaza in celelalte tari europene in astfel de situatii. Consider ca efortul ar trebui cel putin impartit intre utilizator si autoritati, prin costuri diferentiate in cazurile in care initiativa nu apartine utilizatorului, ci autoritatilor.
In alta ordine de idei, cred ca nici acest nou cod nu reflecta intreaga paleta de activitati existente pe piata si nici o mai buna corelare cu paleta de ocupatii actuale practicate in piata.
Eu am sunat la Camera de Comert Bacau si mi-au spus ca trebuie sa urmam procedura de la infiintarea societatii .Iar taxa pentru publicarea la Monitorul Ofical este de 100 lei /2000 de cuvinte . Deci asta este o sursa de castig pentru buget si totodata de obliga sa mai renunti la o parte ( substantiala ) din obiectele de activitate.Ar trebui ca toate acestea sa se faca gratuit sau la nivelul unei taxe modice , atata vreme cat modificarile se datorateaza legilatiei si nu noua , agentilor economici.Cei de la CC Bacau spera sa apara modificari in avantajul agentilor economici. Stau si ma intreb ce fac cei care si-au infiintat societati in tim IV 2007 ?
Ce ziceti de taxele care trebuie achitate la o recodificare de obiect secundar.:D

Alte discuții în legătură

Pot comercializa licențe software ca persoanã fizicã? D_Adorian D_Adorian Doresc să pun la vânzare licențe de utilizare pentru un produs software dezvoltat de mine. Este legal acest lucru atât timp cât nu sunt înregistrat ... (vezi toată discuția)
Activitati specifice cod caen amalia2009 amalia2009 As dori sa stiu daca sunt descrise undeva activitatile exacte pe care un PFA le poate efectua in momentul alegerii unui anumit cod CAEN. Adica spre exemplu ... (vezi toată discuția)
Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)