avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008

Il puteti accesa la pagina de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Am deschis acest forum pentru a oferi utilizatorilor nostri posibilitatea de a discuta problemele legate de Codul CAEN si de activitatile pe care le desfasoara comerciantii din Romania.

Admin Avocatnet.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ISABELA SABIN , Consilier juridic 09:34, 19 Septembrie 2008
In ceea ce priveste recodificarea, aceasta este ceruta numai daca mentiunile ce fac obiectul inregistrarii au impact asupra obiectului de activitate.
De exemplu, astazi, am avut o schimbare de asociati cu hotarare AGA din dec.2007 si nu s-a pus in discutie recodificarea.
De altfel, exista si o informare afisata la Registru in care se mentioneaza acest lucru.

Toate cele bune!
buna,
as dori sa fac niste precizari, legate de postarile din acest topic:
1. ministerul justititei nu a majorat, deocamdata, taxele pt operatiunile efectuate de orc-uri. modificari au "suferit" taxele de publicare a actelor in Monitorul Oficial, si asta inca din 2007, nu de la 1 ianuarie 2008.
2. pentru informatii cat mai corecte vis-a-vis de aceste modificari, comeciantii ar trebui sa se adreseze orc-urilor, si nu camerelor de comert, cel putin in momentul de fata.
3. ordinul presedintelui INS nr. 337/20.04.2007 a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2008, recodificarea obiectului de activitate-Caen rev.2 neavand nici un termen limita de operare . fiecare comerciant, in functie de imprejurari, apreciaza "cat de repede" trebuie sa efectueze aceste modificari.
mult succes!
si nervi de otel!:)
Am aflat ca modificarea codului CAEN este necesara si obligatorie doar daca o societate comerciala romaneasca are intentia de a participa la o LICITATIE publica intruna dintre tarile membre UE.

Cine poate confirma?
Nu stiu la ce tarife va referiti ca s+au majorat, s'a majorat numai monitorul oficial, nimic altceva.
Normal ca la prima modificare pe care o faceti, veti fi obligat sa faceti si un nou act constitutiv, pt ca nu are cum sa vi se mai elibereze certificat constator cu codurile vechi.Nu exista inca termen pt a face recodificarea, dar un control la firma v-ar putea convinge urgent, prin plasarea unui avertisment, sau a unei amenzi.Astept intrebari.
militaru dani a scris:
Am aflat ca modificarea codului CAEN este necesara si obligatorie doar daca o societate comerciala romaneasca are intentia de a participa la o LICITATIE publica intruna dintre tarile membre UE.

Foarte tare informatia asta! :)):)) TOATE societatile comerciale din Romania au obligatia recodificarii.

Alte discuții în legătură

Pot comercializa licențe software ca persoanã fizicã? D_Adorian D_Adorian Doresc să pun la vânzare licențe de utilizare pentru un produs software dezvoltat de mine. Este legal acest lucru atât timp cât nu sunt înregistrat ... (vezi toată discuția)
Activitati specifice cod caen amalia2009 amalia2009 As dori sa stiu daca sunt descrise undeva activitatile exacte pe care un PFA le poate efectua in momentul alegerii unui anumit cod CAEN. Adica spre exemplu ... (vezi toată discuția)
Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)