ursul a scris:
"Tot ce spui, atât altora cât şi ţie, să fie adevărat – iată ceva ce nu poate fi întotdeauna sigur, deoarece poţi greşi; dar se poate şi trebuie întotdeauna să fii sigur că ceea ce spui e sincer pentru că de asta îţi poţi da seama imediat." IMMANUEL KANT
Urmaresc topicul cu atentie si observ ca opiniile exprimate converg toate spre acelasi punct, in privinta adevarului.
Da, adevarul este relativ atita timp cit nu este demonstrat, cit este incert.
Dar, nu cred ca la acest tip de adevar (generalizat, abstract) s-a referit initiatorul topicului, ci la adevarul concret al faptelor noastre marunte de zi cu zi, unde nu exista incertitudini si necunoasteri. Cred ca este vorba despre adevarul ca opus al minciunii, sau, daca doriti de adevarul ca frate siamez al sinceritatii, amindoi termenii fiind diametral opusi minciunii.
......................................
In ceea ce priveste minciuna apar nuante care arata flexibilitatea individului, puterea de adaptare si, as spune, vointa de supravietuire in jungla spatiului carpato-danubiano-pontic.
In ceea ce ma priveste nu ma numar printre persoanele care fac compromisuri. Am o vorba care imi calauzeste pasii si nu ma abat de la acea cale: urasc minciuna si detest prostia.
Nu pot sa nu remarc mesajul D-nei Pintea, cu toate cele rostite si nerostite.
Normal ca, in acest mesaj, am expus un punct de vedere si pot foarte bine sa ma insel.
trope_doi a scria:
Am mai scris: ideea acestui subiect mi-a venit cand un copil a rostit exact ce a gandit.
......................................
Nu vreau sa ranesc sentimentele altora si ma port “cu manusi” dar in ceea ce ma priveste pe mine prefer sa nu folosesc manusile si prefer ca nici ceilalti sa nu le foloseasca… Eventual le-as folosi pe cele de box
=D>=D>=D>
Am intuit bine ... sau , mai exact, am citit cu atentie mesajul de deschidere al topicului.
Cred ca ne asemanam foarte tare.
Cuvintele scrise de tine exprima foarte bine gindurile si simtamintele mele. Si nu numai in acest topic.
Apropo, ce zodie esti?