alexandra13 a scris:
Nu am pus decat o intrebare simpla "ce inseamna deducere?" Este sai nu in avantajul nostru? Atat.
Nu stiu daca vedeti unde e problema, dar un lucru e clar: pana la acest mesaj NU ati pus niciodata aceasta intrebare. Ati intrebat daca se aplica TVA, daca il platiti sau nu, daca poate fi majorat pretul din contract. Intrebarile acestea sunt foarte diferite una de alta si raspunsurile sunt, evident, diferite.
Vreti un raspuns simplu si clar la intrebarea la (din cate vad acum) sungura dvs nelamurire? OK. Deducerea TVA inseamna ca persoana impozabila scade TVA colectat din cel platit in perioada impozabila, adica o luna. Concret, daca in ianuarie am achizitionat diverse materiale de constructie la care am platit TVA 20 de lei, iar apoi v-am vandut si am incasat banii pe un apartament de la dvs, incasand in mod corespunzator si TVA de, sa zicem 30 lei, deducerea inseamna ca in decontul TVA fac 30 - 20 lei, rezultand un rest de taxa de 10 lei, pe care il am de platit la stat, intrucat am primit mai mult decat am dat eu. Daca diferenta e negativa, insemnand ca am platit TVA mai mult decat am colectat (ex. materialele aveau TVA 40 de lei), atunci am de recuperat diferenta negativa.
Va ajuta cu ceva acest raspuns, daca "atat" ati intrebat?