avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru tranzactiile imobiliare intre persoane ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru tranzactiile imobiliare intre persoane fizice?

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca puteti in urmatoarea situatie:
Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare imobil ce urmeaza a se construi, iar contractul de vanzare cumparare se va semna la sfarsitul anului 2008. Antecontractul e semnat intre persoane fizice pe un pret fix, dar mentionez ca persoana fizica respectiva construieste un intreg ansamblu.
Vanzatorul poate veni la semnarea contractului cu pretentia sa platim si TVA aferent pretului convenit in antecontract, conform noilor "reglementari"? Sau odata semnat antecontractul cu pret fix, nu mai sufera modificari?

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 17:48, 13 Februarie 2008
taxele celelalte legate de cadastru, carte funciara, etc sunt platite de vanzator.ASa scrie in contract.

NU inteleg cum am fost fraierita? Da, e bloc nou nout, TVA ni s-a spus la inceput ca nu se pune la socoteala, adica nu se cere la astfel de constructii noi.E persoana fizica, da.DEci care ar fi motivele pe care pot sa le invoce? Nu platim o data TVA pe materialele de constructii? NU ar fi TVA la TVA? NU mai inteleg nimic. Platim sau nu TVA? E legal din partea lui sa ne ceara asa ceva, atata timp cat in antecontract scrie pret fix, fara nici oclauza, nimic, doar legata de dimensiunea apartamentului?
Acum ma dati peste cap. Scrie ca toate taxele aferente incheierii vanzarii sunt ale vanzatorului? :))=D> Da, v-ar scoate din incurcatura... :P
Depinde cat de clara e formularea, daca sunt enumerate sau nu...
Nu platiti TVA la TVA, doar nu dv. cumparati materialele. Dv. cumparati casa, constructia...
Mergeti la un avocat cu actul ala. Repet: pretul e pret, taxele sunt taxe. Sunt extra.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
AVLIL a scris:
Mergeti la un avocat cu actul ala. Repet: pretul e pret, taxele sunt taxe.

Exact, trebuie sa vada daca se poate intelege ca TVA e inclus in pretul stabilit sau nu.
Ce inseamna persoana impozabila care si-a platit taxele? CA nu mi-e clar.

citez" eu, promitenta cumparatoare, ma oblig sa obtin toate toate actele actele necesare incherii contractului de v-c si sa suport plata impozitului conform art.77 din Codul Fiscal, precum si toate taxele aferente pentru intabularea in cartea financiara, iar noi, promitentii-cumparatori sa achitam onorariul de notar." Si mai spune ca "promitenta cumparatoare este proprietara exclusiva a imobilului, ca imobilul se afla in circuitul civil, nu este inclus in capitalul social al vreunei socitati comerciale" DEci, ce inseamna asta? Blocul este nou nout, plus ca i se pune gresie, faianta, centrala, etc.
alexandra13 a scris:
Ce inseamna persoana impozabila care si-a platit taxele? CA nu mi-e clar.

De unde ai scos asta? Persoana impozabila e una, plata taxelor e alta.

citez" eu, promitenta cumparatoare, ma oblig sa obtin toate toate actele actele necesare incherii contractului de v-c si sa suport plata impozitului conform art.77 din Codul Fiscal, precum si toate taxele aferente pentru intabularea in cartea financiara, iar noi, promitentii-cumparatori sa achitam onorariul de notar." Si mai spune ca "promitenta cumparatoare este proprietara exclusiva a imobilului, ca imobilul se afla in circuitul civil, nu este inclus in capitalul social al vreunei socitati comerciale" DEci, ce inseamna asta? Blocul este nou nout, plus ca i se pune gresie, faianta, centrala, etc.

Te contrazici! undeva trebuie sa fie promitent vanzator... Nu inteleg de fapt ce intrebi si care e legatura cu noutatea blocului.

Alte discuții în legătură

Tva la cumparare apartament nou ciprianr ciprianr Buna ziua Anul trecut, mai exact in octombrie 2007, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential nou. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)