avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18 contra Drept la mostenire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18 contra Drept la mostenire!

Poate o lege,fie ea si "speciala" sa anuleze dreptul la mostenire ancorat in Constitutie??Ma refer la Decizia nr 630/2007 publicata in M Of Nr 518 din 01.08.2007 care consfiinteste Legea Nr 18/91 si care printr-o trasatura de condei ii exclude pe cetatenii straini de la dreptul de mostenire in favoarea fostilor cooperatori..
Sa fi devenit Romania o tara a furtului legal??
Ce trebuie sa faca cetateanul strain?Sa-si reia cetatenia romana??Presupunind c-o face si pe asta mai este valabila cererea sa de restituire depusa ca strain acum X ani?
Cel mai recent răspuns: ronin2325 , utilizator 10:09, 28 Ianuarie 2008
ronin nu vreau sa crezi ca e o mentalitate...e pur si simplu o stare de fapt....si de DREPT mai ales....:( ....nu vrei sa sti ca eu acum invatz despre LEGEA 18 la fakutlate....si am un tratat de 700 de pagini de iti vine sa plangi ...de iti imaginezi :P
Ce mentalitate? Ti-am spus care a fost principiul in aceasta materie si atat. Vad ca ai si tu prejudecatile tale cat cuprinde! Acum textul respectiv spune ca strainii pot dobandi proprietatea asupra terenurilor in conditiile aderarii la UE si prin tratat bilateral. Practic, nu s-a schimbat nimic.

Te rog mult, spune-mi si mie cate legislatii nationale ai revizuit ca sa afirmi ca in TOATE statele civilizate este ALTFEL decat in Romania?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2008
ContSters20980, utilizator
adevarul e ca...in primul rand nu trebuia sa retrocedam si sa reconstituim propr asa cum am fakut ...dar pana la urma trebuia sa dam cuiva....neam grabit in 91...am tot schimbat legi pana in 2001...dar am scos-o oarecum cumva la capat....sa dam vina pe comunisti? :))
@praetore,intr-adevar aici a fost gresala..Retrocedarile trebuiau facute dupa actele intacmite cind s-au luat proprietatile.S-au luat in citeva zile se dadeau inapoi tot rapid...bineinteles ca nu mai apareau noii milionari.
@andreea n-am vrut sa te supar..sigur ca am o alta viziune despre proprietate dupa 25 de ani de stat in Germania.
PS
Si daca tot vorbim de retrocedari...nu vorbim de ceva care trebuie inapoiat proprietarului de drept?Poate hotul sa dispuna daca imi inapoiaza masina furata sau nu?:O
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2008
ronin2325, utilizator
ok ronin...dupa 25 ani in Germania...uof uof mai mai ...:P cine stie de nu se mai trezesc ametitii din Parlament sa mai traga o lege de reconstituire ca deh :P poate s mai gasesc vreo 2,3 sasi , vreo 10 unguri , vreo 2 repatriati...ca isi vor vilele (a se citi vitele :">) din pipera din si nah :P

Alte discuții în legătură

Vizitatori forum ronin2325 ronin2325 Am o intrebare :Vin pe forumul asta si avocati consacrati?Specialisiti pe retrocedari?? PS. Rog sa ma contactati pe privat (vezi toată discuția)
Retrocedare de imobile nationalizate pentru cetateni straini f_karoly f_karoly Se poate retroceda imobile nationalizate unor cetateni straini care sunt mostenitorii unor persoane de cetatenie romaneasca a caror imobile au fost ... (vezi toată discuția)
NaȚionalizare teren cimitir Lisonelta400 Lisonelta400 Pe timpuri locurile de veci nu se concesionau , ci se cumpărau. Comuniștii au naționalizat terenurile oamenilor, pe care oamenii le-au cumparat în ... (vezi toată discuția)