avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18 contra Drept la mostenire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18 contra Drept la mostenire!

Poate o lege,fie ea si "speciala" sa anuleze dreptul la mostenire ancorat in Constitutie??Ma refer la Decizia nr 630/2007 publicata in M Of Nr 518 din 01.08.2007 care consfiinteste Legea Nr 18/91 si care printr-o trasatura de condei ii exclude pe cetatenii straini de la dreptul de mostenire in favoarea fostilor cooperatori..
Sa fi devenit Romania o tara a furtului legal??
Ce trebuie sa faca cetateanul strain?Sa-si reia cetatenia romana??Presupunind c-o face si pe asta mai este valabila cererea sa de restituire depusa ca strain acum X ani?
Cel mai recent răspuns: ronin2325 , utilizator 10:09, 28 Ianuarie 2008
Eu incerc sa raman obiectiva :">.
nu toti care au fost dati afara au primit despagubiri ...unii au fost dati afara cu pusca si pistolul altii s-au trezit dimineata cu securistul la usa....sau si mai rau in pat :)) ...si ce era sa faci atunci ....insa majoritatea chiriasilor nu ii vad ca abuzivi...#-o am vazut atatea cazuri in care acum li se termina si cei 2 ani in care proprietarul caruia i s-a restituit casa ii da afara....si sub stele nenica...sub stele....sau inapoi la sat...ca e mai bine acolo ...:((
Problema e ca despagubirile acordate au fost nereale in cele mai multe cazuri. Daca ar fi fost, acum nu puteau cere restitutirea. Pentru ceilalti, daca nationalizarea a fost nelegala, restituirea e o optiune valabila, macar pe dreptul comun daca nu pe legea 10.
Sa inteleg ca mai am o sansa pe dreptul comun??Eu ma gindesc serios la CEDO
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2008
ronin2325, utilizator
CEDO e distractiv...si apoi cand vii in tara...e un fel de practica unitara....ca ei respecta deciziile CEDO ...nu ca izvor de drept in cuvantul strict.....dar ai sanse....am mai auzit cazuri castigatoare....o duzina chair....deci mult noroc domnul samarai fara stapan B-)

Alte discuții în legătură

Vizitatori forum ronin2325 ronin2325 Am o intrebare :Vin pe forumul asta si avocati consacrati?Specialisiti pe retrocedari?? PS. Rog sa ma contactati pe privat (vezi toată discuția)
Retrocedare de imobile nationalizate pentru cetateni straini f_karoly f_karoly Se poate retroceda imobile nationalizate unor cetateni straini care sunt mostenitorii unor persoane de cetatenie romaneasca a caror imobile au fost ... (vezi toată discuția)
NaȚionalizare teren cimitir Lisonelta400 Lisonelta400 Pe timpuri locurile de veci nu se concesionau , ci se cumpărau. Comuniștii au naționalizat terenurile oamenilor, pe care oamenii le-au cumparat în ... (vezi toată discuția)