Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In Martie 2006 am incercat sa il reziliez, deoarece a aparut un concurent cu servicii mai bune. Tocmai pentru ca acel concurent lua clientii RDS-ului in cartierul Militari/Bucuresti, am fost plimbat luni in sir pentru rezilierea contractului; fara succes insa. M-am oprit din alergatura si nu m-am mai stresat cu rezilierea lui. Facturi oricum nu primeam, ma asteptam sa ma cheme sa platesc de urgenta sumele restante, moment in care ceream si reziliera contractului.
Dupa o perioada, RDS cumpara acel concurent incomod din zona si sunt fortat sa merg din nou sa semnez un contract de furnizare de servicii cu RDS, FiberLink, fara sa il fi reziliat pe cel precedent. La casierie, in momentul primei plati, am intrebat daca am si altceva de plata pe numele meu catre RDS - incercand sa vad daca mai e activ contractul sau a fost reziliat. Am primit drept raspuns "nu". Am considerat ca, asemeni Romtelecom, contractul va fi reziliat pe temei de neplata a facturilor. Mai mult, nicio companie nu semneaza un contract nou cu un client care este restant sau care nu si-a indeplinit clauzele contractuale.
A trecut aproape un an de cand am semnat al doilea contract cu RDS. Nu primesc niciodata niciun fel de factura, doar pe portalul intern al lor, lunar, apar facturi cu suma zero, iar odata la 6 luni apare o factura care cuprinde plata pentru 6 luni anterioare. Mai mult, ca sa fie distractiv pana la capat, pe ultima factura, pe langa cele 6 luni de plata, mi-a venit de plata si pentru contractul CableLink pentru perioada Martie 2006 - Ianuarie 2008.
Intre timp, de la RDS nu am primit absolut nicio factura TIPARITA pentru contractul CableLink.
Este o culpa comuna la mijloc. Pe de o parte, ma fac vinovat pentru ca nu am reziliat contractul. Pe de alta parte, ei sunt vinovati pentru netrimiterea de facturi si pentru ca mi-au spus ca nu am nimic de plata. Suma restanta in prezent este irelevanta, relevant este doar modul in care ei factureaza in 2008 niste servicii pe care nu le-au facturat in 2006, ceea ce din punct de vedere al contabilitatii este imposibil.
Pe cale amiabila sunt slabe sanse sa scap fara sa platesc sau sa platesc doar pentru o anumita perioada, mai ales cand vorbim cu un mastodont. Aveti cumva idee de vreo lege care m-ar putea ajuta in acest sens? Ceva de care sa ma leg pentru a putea reduce totusi puterea lor de negociere?
Toata lumea stie ca RDS nu sunt deloc "client friendly". Targetul lor e format din persoane cu venituri mai scazute. Asta e motivul pentru care au clienti multi si tarife mai mici. Serviciile lor sunt slabe pentru ca ei nu sunt interesati sa ofere calitate ci cantitate. Eu unul am avut numai probeme cu ei si pe partea de facturare si pe partea tehnica. Acum sunt pe UPC si prefer sa dau un ban in plus dar sa am parte de calitate. Sunt foarte multumit de ei si pe partea de TV si pe partea de telefonie. Deci oameni buni, treceti pe UPC! :P
"client friendly"?? Sincera sa fiu nici cei din top management nu stiu aceasta sintagma, ca daca ar sti ar face mai multe eforturi pentru instruirea angajatilor si pentru a investi in calitatea serviciilor pe care le furnizeaza.
Problema este ca si ei, ca si alti operatori de servicii de telecomunicatii mizeaza pe neinformarea clientilor si incearca sa profite de pe urma acestui lucru. De aceea pana nu faci reclamatii si plangeri nu poti rezolva nimic.
Buna ziua!
In data de 10.05.2011 (acum mai bine de sapte saptamani) am depus o
cerere de schimbare a locatiei la firma RCS RDS si nici pana in
prezent nu beneficiez de serviciile lor la noua adresa. Precizez ca am achitat abonamentul pentru luna mai atat la cablu cat si internet.
In data de 01.07.2011 am solicitat rezilierea contractului si mi s-a
spus ca nu este posibil decat daca achit contravaloarea abonamentului
pentru lunile iunie si iulie, perioada in care eu nu am beneficiat de niciun serviciu RDS RCS.
In data de 05.07.2011 am facut o sesizare scrisa (cu numar de inregistrare) prin care ceream rezilierea contractului imediat si fara nicio obligatie de plata pentru lunile iunie si iulie. Pe data de 06.07.2011 m-a sunat cineva de la RCS RDS care trambita aceeasi placa cu plata pe lunile iunie si iulie si ca trebuia sa suspend la vechea locatie bla bla .... niste aberatii. De unde sa stiu eu ca ei nu fac implicit oprirea serviciilor la vechea locatie.
Consider abuziva aceasta dorinta a lor si va rog sa-mi dati un sfat legat de cum as putea rezilia contractul cu ei.