avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Procurorul dispune cu privire la confiscarea speciala prin ordonanta atunci cand dispune scoaterea de sub urmarire penala sau incetarea procesului penal! Sunt dispozitii speciale acolo!(pentru cei care au dat raspunsuri gresite mai sus) Judecatorul se pronunta prin hotarare cu privire la masura confiscarii speciale!
Trebuie citit si ce nu este in programa! De exemplu executarea acestor masuri!
Atentie! Pe langa situatiile enuntate mai sus de Medex, procurorul dispune prin ordonanta cu privire la confiscarea speciala si in situatia in carea trimite inculpatul (in stare de libertate sau de arest) in judecata prin rechizitoriu!
Daca numai in timpul judecatii de descopera -de ex suma de bani ilegal obtinuta de inculpat-ca trebuie luata masura confiscarii speciale. atunci se dispune de judecator printr-o hotarare.
Pentru cei interesati de proiectele legislative concepute de Ministerul de Justitiei mergeti direct la sursa pe pagina Ministerului de Justitie, in stanga aveti Proiecte de acte normative aflate in dezbatere iar pe data de 6 decembrie a fost dat publicitatii si proiectul de Lege pentru redistribuirea resurselor umane în sistemul judiciar prin desfiinţarea instanţelor şi parchetelor care nu funcţionează sau care au un volum redus de activitate . Tot acolo veti observa ca la data de 13 decembrie a fost dat publicitatii si proiectul de Lege pentru instituirea unei măsuri referitoare la admiterea în magistratură în perioada 2010-2011. Apropo nu scrie nimic de noi cei cu vechime, in proiect!
MedEx a scris:

Pentru cei interesati de proiectele legislative concepute de Ministerul de Justitiei mergeti direct la sursa pe pagina Ministerului de Justitie, in stanga aveti Proiecte de acte normative aflate in dezbatere iar pe data de 6 decembrie a fost dat publicitatii si proiectul de Lege pentru redistribuirea resurselor umane în sistemul judiciar prin desfiinţarea instanţelor şi parchetelor care nu funcţionează sau care au un volum redus de activitate . Tot acolo veti observa ca la data de 13 decembrie a fost dat publicitatii si proiectul de Lege pentru instituirea unei măsuri referitoare la admiterea în magistratură în perioada 2010-2011. Apropo nu scrie nimic de noi cei cu vechime, in proiect!

Asta e semna bun sau rau? Inseamna ca va ramane - teoretic- aceeasi modalitate de admitere?
Te mai miri MEDEX?E destul ca mintile luminate ne-au desfintat examenul din primavara si ne-au pasat pe toamna tratandu-ne cu dispret.Care dintre avocati cu experienta de vreo 10 ani, cu clientela formata si cu examen de definitivat luat in profesie va mai merge in toamna la ex dupa modificarea regulamentului, pt a fi stagiar si a mai da o data definitivatul in conditiile in care magistratilor definitivi li se recunoaste definitivatul atunci cand vin in avovatura(majoritatea fara examen) iar grefierii si politistii nu dau nici un examen de definitivat in profesiile lor, creandu-se de mintile luminate,diferente de statut profesional? Dupa ex din noiembrie 2010, avocatul X cu o vechime in specialitate juridica de11 ani a intrat ca si judecator definitiv cu un salariu de 45 milioane,aferent vechimii recunoscute de 11 ani.Din toamna, cu aceeasi vechime vei fi magistrat stagiar, dupa ex de definitivat vei fi incadrat ca debutant(vechimea de av se va lua doar pt vechime in munca la pensie) in grila de salarizare 0-5 ani, desi vei face aceeasi treaba ca si X intrat in noiembrie 2010, insa pt 20-25 de milioane de lei.Dati si voi mesaje pe site CSM in legatura cu asta daca tot vor sa stie si parerea celor vizati de modificarea regulamentului!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)