avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
avM a scris:

SPETA PENAL:
Masura de siguranta a confiscarii speciale:
1-in faza de UP se dispune de procuror prin ordonanta.
2-in faza de UP se dispune de procuror prin rezolutie.
3-se dispune de catre judecator, dupa caz, printr-o incheiere sau printr-o sentinata.

1 si 3.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
rino83, utilizator
avM a scris:

Te mai miri MEDEX?E destul ca mintile luminate ne-au desfintat examenul din primavara si ne-au pasat pe toamna tratandu-ne cu dispret.Care dintre avocati cu experienta de vreo 10 ani, cu clientela formata si cu examen de definitivat luat in profesie va mai merge in toamna la ex dupa modificarea regulamentului, pt a fi stagiar si a mai da o data definitivatul in conditiile in care magistratilor definitivi li se recunoaste definitivatul atunci cand vin in avovatura(majoritatea fara examen) iar grefierii si politistii nu dau nici un examen de definitivat in profesiile lor, creandu-se de mintile luminate,diferente de statut profesional? Dupa ex din noiembrie 2010, avocatul X cu o vechime in specialitate juridica de11 ani a intrat ca si judecator definitiv cu un salariu de 45 milioane,aferent vechimii recunoscute de 11 ani.Din toamna, cu aceeasi vechime vei fi magistrat stagiar, dupa ex de definitivat vei fi incadrat ca debutant(vechimea de av se va lua doar pt vechime in munca la pensie) in grila de salarizare 0-5 ani, desi vei face aceeasi treaba ca si X intrat in noiembrie 2010, insa pt 20-25 de milioane de lei.Dati si voi mesaje pe site CSM in legatura cu asta daca tot vor sa stie si parerea celor vizati de modificarea regulamentului!

Te pripesti cu aprecierile. Nimeni nu v-a tratat cu dispret. Masura in sine (ideea de a organiza examen direct abia in noiembrie) nu vizeaza situatia personala a pretendentilor la functia de magistrat, ci administrarea sistemului. In cel mai rau caz, s-ar putea afirma ca au fost tratati cu dispret magistratii in functie, sufocati de dosare. Personal, nici macar asta nu cred.
În ceea ce îi priveşte pe eventualii candidaţi, nu ştiu câţi dintre avocaţii de care vorbeai, cu experienta de vreo 10 ani, cu clientela formata si cu examen de definitivat luat in profesie (cu un venit peste al unui magistrat şi cu mult mai multă libertate), mai vor magistratura.
Te contrazic şi în ceea ce priveşte comparaţia pe care o faci între magistratul definitiv şi cel stagiar: diferentele dintre un stagiar si un definitiv nu sunt numai la nivel de salariu. Munca in stagiatura, in comparatie cu cea de dupa definitivat, e vacanta curata, in cele mai multe cazuri, cel putin la instante. Competenta e limitata.
Aprecierile subiective nu ajuta la nimic. Dimpotriva.
BLUE RAY, cum vezi tu problema asta:avocatul da examen de definitivat in profesie iar politistul si grefierul nu dau.Avocatul X cu 10 ani vechime este incadrat dupa concursul din noiembrie 2010 ca si judecator definitiv cu salariul de 45 milioane intrand in grila de salarizare de peste 10 ani in conditiile in care conform legii, constituie vechime in magistratura perioada in care judecatorul a fost avocat.
In octombrie 2011, Y in aceeasi situatie ca si X va fi incadrat pe post de judecatpor stagiar.Dupa 6 luni de stagiu,i se va inlatura vechimea din avocatura si va fi incadrat pe schema de salarizare de la 0-5 ani.In aceste conditii mi-am exprimat nemultumirea fata de diferenta de tratament ce se va crea intre X si Y, PRACTIC ACUM X lucreaza pt salariul de 45 milioane iar Y va face aceeasi treaba pt un salariu mult mai mic, nerecunoscandui-se vechimea din avocatura ca si vechime in magistratura, la fel ca si in cazul lui X.In aceste conditii in toamna concursul nu va fi atractiv pt un avocat.Acuma intelegi frustrarea mea fata fe pozitia celor din sistem?Toti se plang ca sunt multe posturi vacante in sistem insa anuleaza concursuri care in anii precedenti s-au dat de 2 -3 ori pe an, fara sa fi scazut simtitor numarul posturilor vacante.
P.S. Din mesajele tale de pe forum deduc ca esti un tip rational, ceea ce e bine.Oricand e binevenit un moment de a schimba impresii cu tine pe diferite subiecte.Nu cred ca esti adeptul unui diferente de statut profesional in situatii similare.
Medex, in baroul din care faci parte au intrat multi fosti magistrati fara concurs, recent?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)