avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
avM-adica avocat M, hai sa ne pastram calmul! Deocamdata proiectul de modificare legislativa priveste doar: Articol unic: In anii 2010 si 2011, concursul de admitere la INM se organizeaza ori de cate ori este necesar, cu respectarea celorlalte conditii, prevazute de art.15 din Legea 303/2004, privind statul judecatorilor si procurorilor, republicata,cu modificarile si completarile ulterioare.Ceea ce am spus intr-un alt mesaj este doar motivatia care sta la baza proiectului de lege de mai sus care este compus dintr-o biata fraza.
Regulamentul examenelor poate fi modificat in limitele legale. Tu vezi in proiectul de modificare al legii vre-un examen de capacitate la cei cu vechime? ca eu nu vad! Hai sa nu ne agitam inca !
Daca nu gasim o modalitate, un proiect care sa ne tina in priza, doar cei cu nervii tari vor invata tot anul pana in noiembrie! Propusesem sa organizam noi pentru noi un examen! Iar pana atunci ca sa nu ne facem de cacao aici pe forum sa invatam! Ma gandeam sa dam examenul inainte de Paste cu doua saptamani.
Idei ceva? Cine ne face subiectele?? Poate sunt INM-isti pe aici si pana in aprilie concep ei macar 50 de intrebari de teorie mai cu cap sau copiate de pe undeva! Stabilim data si atunci vor aparea pe forum toate cele 50 sau cate vom stabili! Ce ziceti????
Eu stiu doar de doi intrati anul trecut iar anul asta ne-au dat in judecata peste 15 ca nu i-am primit si se judeca!
Ai dreptate MEDEX.N-are rost sa ne stresam cu postarile privind modificari de admitere, tratamente diferite bla,bla bla.... care, cu nou CSM, poate ca nu vor mai fi adoptate,
Te-am intrebat cati fosti magistrati au intrat la tine in barou deoarece eu am ramas surprins ca acu o luna in baroul din care eu fac parte pe toti i-au primit si crede-ma, sunt multi.
In alta ordine de idei eu cred ca ar fi util de postat pe forum un set de intrebari din cedo.E o materie care scartaie la invatat, pt majoritatea dintre noi si conteaza cand pici la sutimi ca nu esti stapan pe ea. Sunt multe chichite care se dau la examen din cedo si poate cei de la INM ne ajuta la materia asta.Am vazut multi inm-sti pe forum care sunt foarte de treaba si care cred ca ne-ar da o mana de ajutor daca ii rugam.
avM a scris:

BLUE RAY, cum vezi tu problema asta:avocatul da examen de definitivat in profesie iar politistul si grefierul nu dau.Avocatul X cu 10 ani vechime este incadrat dupa concursul din noiembrie 2010 ca si judecator definitiv cu salariul de 45 milioane intrand in grila de salarizare de peste 10 ani in conditiile in care conform legii, constituie vechime in magistratura perioada in care judecatorul a fost avocat.
In octombrie 2011, Y in aceeasi situatie ca si X va fi incadrat pe post de judecatpor stagiar.Dupa 6 luni de stagiu,i se va inlatura vechimea din avocatura si va fi incadrat pe schema de salarizare de la 0-5 ani.In aceste conditii mi-am exprimat nemultumirea fata de diferenta de tratament ce se va crea intre X si Y, PRACTIC ACUM X lucreaza pt salariul de 45 milioane iar Y va face aceeasi treaba pt un salariu mult mai mic, nerecunoscandui-se vechimea din avocatura ca si vechime in magistratura, la fel ca si in cazul lui X.In aceste conditii in toamna concursul nu va fi atractiv pt un avocat.Acuma intelegi frustrarea mea fata fe pozitia celor din sistem?Toti se plang ca sunt multe posturi vacante in sistem insa anuleaza concursuri care in anii precedenti s-au dat de 2 -3 ori pe an, fara sa fi scazut simtitor numarul posturilor vacante.

Categoric, sunt adeptul principiului potrivit căruia situaţiile similare trebuie tratate cu aceeaşi unitate de măsură.
Însă profesiile de avocat, poliţist şi grefier sunt diferite (şi) din punct de vedere statutar. N-are relevanţă în discuţie faptul că unii dau examen de definitivat, iar alţii nu, atâta timp cât aici vorbim de postura de magistrat, cu un statut diferit de cele arătate. Din punctul meu de vedere, asimilările examenului de definitivat de la o profesie la alta sunt oricum forţate, indiferent de ce profesii vorbim.
Referitor la salariu, ignori faptul că, la calcularea salariului magistraţilor, nu se ţine cont de vechimea în magistratură (aşa cum ea e descrisă în art 86 al L. 303/2004), se ţine cont numai de vechimea în muncă (indiferent de profesie) şi de vechimea în funcţia de judecător sau procuror.
:coffee:

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)