avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Eu am vazut asta:
Secţiunea a 2-a
Motivul emiterii actului normativ

1. Descrierea situaţiei actuale
Supraîncărcarea instanţelor şi a parchetelor reprezintă o situaţie cu un impact negativ asupra calităţii actului de justiţie şi asupra duratei de soluţionare a cauzelor, care a fost constatată şi reţinută în ultimele Rapoarte ale Comisiei Europene în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare.
Această realitate este cauzată, în primul rând, de creşterea constantă a numărului de acţiuni adresate instanţelor judecătoreşti, dar şi de numărul mare de posturi vacante în sistem. Astfel, la data de 1 octombrie 2010 erau vacante 418 posturi de judecător şi 492 posturi de procuror.
Totodată, instituţia care reprezintă principala sursă de recrutare a magistraţilor cu înaltă pregătire în domeniu, Institutul Naţional al Magistraturii, nu a ocupat în anul 2010 toate posturile disponibile de auditor de justiţie. Astfel, la ultima sesiune anuală a examenului de admitere au fost ocupate 68 de posturi dintr-un număr total de 200 de posturi finanţate de auditori.

2. Schimbări preconizate
Potrivit art. 15 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, „concursul de admitere se organizează anual la data şi locul stabilite de Institutul Naţional al Magistraturii, cu aprobarea Consiliului Superior al Magistraturii”.
Textul legal citat mai sus nu permite organizarea mai multor sesiuni de admitere în magistratură în cursul unui an calendaristic, deşi în anumite situaţii temeinic justificate, cum este cea din anul 2010, s-ar impune organizarea unor sesiuni suplimentare de admitere. Proiectul de lege pe care îl propunem aduce o modificare dispoziţiei citate, în sensul acordării posibilităţii Consiliului Superior al Magistraturii, prin Institutul Naţional al Magistraturii, de a organiza anual mai multe sesiuni ale examenului de admitere în magistratură, în funcţie de necesarul de posturi vacante ce urmează a fi acoperit.
O astfel de dispoziţie ar urma să aibă aplicabilitate temporară, în anul 2010 şi 2011, ceea ce ar permite ocuparea posturilor de auditori de justiţie rămase neocupate în urma sesiunii din acest an. De asemenea, trebuie menţionat că organizarea mai multor sesiuni de examen pe an nu are efecte asupra exigenţelor examenului care se va organiza în aceleaşi condiţii şi în baza aceloraşi norme regulamentare.
P.S.Fata de argumentele prezentate (valabile si pt consilierii juridici cu vechime de peste 5 ani) intelegeti de ce vechiul CSM a desfintat ex din primavara?E simplu.Modifica Regulamentul,ne face pe totii stagiari si face o economie foarte mare de bani la salarii.Aceasi treaba azi e platita cu 5 lei iar dupa modificarea regulamentului, treaba identica, va fi platita cu 2 lei salariu.Legea o vor modifica de urgenta iar dupa ea si regulamentul in conditiile in care pe lege un singur ex de admitere la inm ai voie sa il faci,or e in desfasurare in ianuarie.Ca sa-l faci oricand e nevoie, modifici legea si regulamentele la pachet ca oricum obositii din parlament nu le citesc si iti trec de ei si modificarile pe care le vrei sa le faci, suplimentar, fara sa ai probleme.
MEDEX, Predoiu are treaba numai de organizarea ex la INM de 2 -15 ori pe an, de cate ori are chef CSM-l.N-are treaba cu ex pt cei cu 5 ani vechime,pt care in lege nu se prevede interdictia organizarii acestui fel de concurs doar o singura data pe an.
Posturi finantate ramase neocupate de la INM....De ce naiba nu ni le dau noua?E mai bine pt sistem sa piarda finantarea celor 32 de posturi care nu s-au ocupat numai sa nu ne aprobe noua suplimentarea posturilor cum am cerut in memoriu?
Cititi pe site CSM ,,Recrutare si formare initiala",in completare cu ceea ce a postat Medex mai sus.Odata cu modificarea legii va opera si modificarea Regulamentului privind concursul pt. cei cu 5 ani vechime.In aceste conditii nu va mai fi concurs pt cei cu 5 ani vechime in octombrie-noiembrie ci va fi un singur concurs in vara atat pt cei cu vechime cat si pt cei fara vechime, pe subiecte de admitere comune organizat de INM.
Ultima sansa a noastra, inainte de nebunia modificarilor, este noul CSM, care ar putea sa abrobe solicitarile asa cum au fost formulate in memoriul pe care l-am depus.
avM a scris:

SPETA DIN PENAL:
X cumpara un autoturism de la Y din targul de masini din Bucuresti.Ulterior, politia descopera ca autoturismul a fost furat din Germania de catre Y iar proprietarul autoturismului este firma de leasing A.In aceasta situatie:
1- X fiind cumparator de buna credinta, ramane proprietatrul masinii iar firma de leasing urmeaza sa se constituie parte civila cu 30000 euro (contravaloarea masinii furate) impotriva lui Y, care va fi trimis in judecata pt infractiunea de furt calificat.
2- procurorul dispune prin ordonanta restituirea autoturismului firmei de leasing A, urmand ca X sa se constituie parte civila impotriva inculpatului Y cu suma de 20000 euro, reprezentand pretul platit pt autoturism.
3-procurorul dispune prin rezolutie restituirea autoturismului firmei de leasing A, urmand ca X sa se constituie parte civila impotriva inculpatului Y cu suma de 20000 euro, reprezentand pretul platit pt autoturism.

2.:)

Y asta a savarsit concurs intre furt si inselaciune, nu?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
rino83, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)