Eu am scris deja pe forumul CSM un mesaj.
Obligatoriu scrieti si voi daca nu vreti sa ramanem pe-afara si sa-si bata joc cineva de vechimea in munca pe care o avem in profesiile noastre in conditiile in care suntem admisi in magistratura doar ca si stagiari sau de ,,proba"!
E plin de pareri contra noastra (a celor cu 5 ani vechime) si sigur nu au fost formulate de catre noi, ca doar nu ne-am tampit la cap de la atata invatat....Atunci,este evident cine s-a unit si a bobardat site CSM cu tampenii si achiesari la propunerile lor....
Orice modificari ale CSM trec lejer de adormitii din Parlament.Trebuie sa luam atitudine cat mai putem, ca poate in anumite privinte vor fi de acord cu propunerile noastre cei din Noul CSM.Vedeti si voi cum e cu legile in Parlament...Daca pe primari,consilieri locali si judeteni, si bineinteles pe parlamentari i-au facut avocati definitivi, fara sa mai trebuiasca sa-si dea examenul de definitivat, atunci si noi vom fi lejer facuti magistrati ,, de proba" de catre mintile luminate din Parlament dupa modificarea legii astfel cum se vrea de CSM...
Salut. Am sa incerc sa-ti luminez calea in acest domeniu.
Doar cei care au calitatea de ,,ofiter de politie judiciara,, cu vechime de 5 ani pot participa. Concret, intra in aceasta categorie acei ofiteri care ,,lucreaza,, cu dosare penale - JUDICIARUL ( omoruri, furturi, inselaciuni, etc ), ECONOMICUL ( evaziuni fiscale, inselaciuni de natura economica, delapidari, gestiuni frauduloase, file cec etc ), CRIMA ORGANIZATA ( falsul de moneda, traficul cu droguri, spalarea de bani etc), CERCETAREA PENALA ( care preia cauzele in care se va incepe urmarirea ) si ORDINEA PUBLICA. Desigur, promovarea examenului presupune o munca titanica, individuala de care 97% din aceste structuri sunt straini, si nici nu sunt predispusi la astfel de sacrificii. Totusi cei care au intrat merita respect, iar viitoarea recrutare cu 6 luni de stagiatura este binevenita.
Dupa cele vazute pe site-ul CSM, cred ca ptr. cei cu 5 ani, se va da in August, si asta presupune aprofundarea vechilor coduri.
Am citit noile coduri, mai putin C.P., si va spun ca sunt foarte greu de asimilat
VA SALUT SI BAFTA !