avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Si ce sa scriem? Scriem si noi bazaconii? Sau facem ceva serios?
Eu va propun sa vedem si partea acceptabila pt noi din prounerile de midificare.Iata ce am sesizat eu:
1-Din propuneri rezulta ca cei cu 5 ani vechime n-ar mai da examen din cedo si organizare in conditiile in care ex trebuie sustinut din ,,probe de concurs identice" cu cei care vor sa fie auditori la INM.
2-Din enuntul lor rezulta ca nu mai vor pastrarea disciplinelor de organizare si cedo (cu care cam aveam noi probleme) pt admiterea la INM.Asta e bine deoarece la organizare te mai descurcai insa la cedo era naspa.Totusi,mie mi se pare cam ciudat testul de rationament, nu imi dau seama cum trebuie abordat insa,asta e o alta discutie si careva de pe forum ne va explica cum trebuie abordata rezolvarea corecta.
3-Faptul ca se vor da spete ne-ar avantaja pe cei cu experienta practica fata de cei fara, mai ales ca ei vor da pt prima oara si din spete(si nu e exclusa varianta de a te lasa,poate,cu codurile pe masa,ca la alte ex-e care au fost date deja).
4-Tot acolo apare sintagma ,,putandu-se organiza un examen comun".Asta inseamna ca nu e obligatoriu sa se intample asa, e la latiudinea lor -deodata sau nu- insa subiectele vor fi din materii comune iar forma de admitere pt cei care au 5 ani vechime ramane valabila si in continuare.
5-Predoiu va obtine recunoasterea un situatii de exceptie pe 2011 in sensul ca se va modifica legea si se vor da mai multe concursuri la INM anul asta.De aceste concursuri pt INM vor anexa si modalitatea de accedere a celor cu 5 ani in magistratura cu optiunea acestora pt auditori/sau cealalta forma.In aceste conditii,concursul care a fost stabilit pt cei cu 5 ani vechime in octombrie-noiembrie prin Hotarare a CSM nu va fi anulat printr-o alta hotarare ci, tot atunci se va fixa si examenul pt admiterea la INM, dandu-se subiectele de admitere comune si astfel putand fi formate grupele de pregatire a celor admisi din ianuarie.Asta, deoarece sunt multe voci care se plang de faptul ca este timpul scurt de pregatire pt cei care dau ex de licenta prin iunie si ex pt admiterea la INM are loc in august-septembrie.
6-In prouneri, ei enunta temerea ca dupa modificari, ex nu va fi atractiv pt cei cu vechime de minim 5 ani (vor pierde ceva bani din taxe de examinare) si recunosc ca modificarile lor creeaza diferente de statut profesional pt cei care au dat deja un ex de definitivat in profesie si ceilati care nu l-au dat, pe de o parte, respectiv pt faptul ca dupa o vechime in munca de peste 5 ani, nu va mai fi nimeni interesat pt a ocupa un post de magistrat din nou stagiar sau mai rau, de proba, pe de alta parte(realizeaza ca nimeni nu va accepta sa plece de la un venit de vreo 40 de milioane la unul de vreo 15 milioane cat se ofera debutantului in magistratura).Aici cred eu ca vor umbla de ei, se va face un compromis pt a nu pierde candidatii cu experienta deoarece ai nevoie urgent de oameni si ii ai in maxim 6 luni,restul vin doar dupa 2 ani si stai cu posturile neocupate iar cei din sistem vor fi nemultumiti ca nu au oameni care sa-i ajute pe dosare.
Voi ce parere aveti de asta?
Eu zic sa trimitem mesaje pe site CSM pe subiectul pe care ei l-au recunoscut in propunerile de modificare ca fiind vulnerabil, respectiv pe pct 6 la ce am scis eu mai sus!!!!Macar atat sa obtinem!
lex1 a scris:

2-Din enuntul lor rezulta ca nu mai vor pastrarea disciplinelor de organizare si cedo (cu care cam aveam noi probleme) pt admiterea la INM.
..........

6-In prouneri, ei enunta temerea ca dupa modificari, ex nu va fi atractiv pt cei cu vechime de minim 5 ani (vor pierde ceva bani din taxe de examinare) si recunosc ca modificarile lor creeaza diferente de statut profesional pt cei care au dat deja un ex de definitivat in profesie si ceilati care nu l-au dat, pe de o parte, respectiv pt faptul ca dupa o vechime in munca de peste 5 ani, nu va mai fi nimeni interesat pt a ocupa un post de magistrat din nou stagiar sau mai rau, de proba, pe de alta parte(realizeaza ca nimeni nu va accepta sa plece de la un venit de vreo 40 de milioane la unul de vreo 15 milioane cat se ofera debutantului in magistratura).Aici cred eu ca vor umbla de ei, se va face un compromis pt a nu pierde candidatii cu experienta deoarece ai nevoie urgent de oameni si ii ai in maxim 6 luni,restul vin doar dupa 2 ani si stai cu posturile neocupate iar cei din sistem vor fi nemultumiti ca nu au oameni care sa-i ajute pe dosare.

Oricât de multe probleme aţi avea la Cedo şi Organizare, trebuie să fiţi conştienţi că ambele valorează fix 1 punct. Deci nu în asta stă rezultatul de la examen.

În legătură cu ce spui la punctul 6, trebuie menţionat că salariul unui stagiar se apropie de 3000 lei (având şi vechime anterioară), nefiind de vreo 15 mil. Examenul va fi în continuare atractiv, chiar şi pentru cei care pun cel mai mare preţ pe aspectele financiare. Marea majoritate a celor care se înscriu la examenul direct câştigă sub 3000 de lei în prezent. Unde mai pui că, pentru unii, contează şi altceva în afară de salariu.
BLU RAY, e tara libera si fiecare poate avea o parere,de asemena libera,
In aceste conditii este acceptata chiar si parerea unuia de la INM, care este preocupat de accederea in magistratura a altora prin modalitatea de concurs direct pe post.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)