Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Da-mi voie sa lamuresc problema politistilor in privinta asta.
Pentru a sustine examenul cu 5 ani experienta, se cere ca politistul sa aiba studii juridice superioare, adica facultatea de drept si sa aiba o vechime de 5 ani in politia judiciara, adica organ de cercetare al politiei judiciare. De asemenea se cere ca cei 5 ani in politia judiciara, politistul sa fi fost ofiter, nu subofiter. Iar nu toti politistii sunt organe de cercetare in politia judiciara, cu numai anumiti politisti desemnati de Ministrul de Interne si avizati de Procurorul General (este mentionat in CPP).
Nu stiu la care cateva cursuri si notiuni de drept te referi, cu atat mai mult cu cat nu toti politistii au facut scoala de politie, ci poate au facut o facultate asa cum multi au facut, mai buna mai rea si abia dupa aia s-au angajat in politie.
Apropo, pana in urma cu un an sau doi, Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza avea si Facultate de drept, acreditata de Ministerul Invatamantului, si din propria experienta va spun ca multi dintre profesorii de la Facultatea de drept Bucuresti au trecut si pe acolo.
Despre experienta ca organ de cercetare penala nu cred ca mai este nevoie sa vorbesc.
MedEx a scris:
Cel putin din orasul meu cei care au luat acest examen nu au fost cei care au practicat mult avocatura sau juristi cu experienta ci cei pe care nu i-ai vazut niciodata in instanta si de care nu a auzit nimeni ! Au invatat, au muncit, nu au alte idei venite de nu stiu unde, nu au variante de raspuns si gata 8,30 ! Mi-e imi este greu sa-mi spal creierul :D .
MedEx, ma stii, suntem din acelasi oras, chiar sustii ca nu m-ai vazut in instanta si nu a auzit nimeni de mine?E drept, am luat mai mult de 8,30. Poate ai tu o parere foarte proasta despre mine, dar eu despre mine am o parere foarte buna. Si cred ca asta conteaza. Poate nu te refereai la mine, stiu si cine e persoana care a intrat cu 8,30 in alt an, dar nu crezi ca nu e bine sa generalizezi ? Mai ales ca printre cei care au luat examenul de judecator si au venit la noi in oras sunt si oameni de o foarte buna calitate profesionala si umana. Multa bafta in continuare.