clementmihai a scris:
Da-mi voie sa lamuresc problema politistilor in privinta asta.
Pentru a sustine examenul cu 5 ani experienta, se cere ca politistul sa aiba studii juridice superioare, adica facultatea de drept si sa aiba o vechime de 5 ani in politia judiciara, adica organ de cercetare al politiei judiciare. De asemenea se cere ca cei 5 ani in politia judiciara, politistul sa fi fost ofiter, nu subofiter. Iar nu toti politistii sunt organe de cercetare in politia judiciara, cu numai anumiti politisti desemnati de Ministrul de Interne si avizati de Procurorul General (este mentionat in CPP).
Nu stiu la care cateva cursuri si notiuni de drept te referi, cu atat mai mult cu cat nu toti politistii au facut scoala de politie, ci poate au facut o facultate asa cum multi au facut, mai buna mai rea si abia dupa aia s-au angajat in politie.
Apropo, pana in urma cu un an sau doi, Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza avea si Facultate de drept, acreditata de Ministerul Invatamantului, si din propria experienta va spun ca multi dintre profesorii de la Facultatea de drept Bucuresti au trecut si pe acolo.
Despre experienta ca organ de cercetare penala nu cred ca mai este nevoie sa vorbesc.
Pai eu asta vreau sa ma lamuresti... cei care fac Academia de Politie au automat si diploma de studii juridice sau fac o primesc doar cei care urmeaza in paralel (adica separat) si facultatea de drept (din cadrul Academiei)?
Marturisesc ca nu inteleg.