avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
CLEMENTMIHAI,ca sa nu ma intelegi gresit iti spun ca numai ca judetor poti opta pt complete civile sau penale astfel ca juristul sau grefierul care a intrat pe civil alege completul de civil iar avocatul cu experienta alege ori completul de civil sau completul de penal.In cazul tau,pe principiul subordonarii ierarhice esti obligat sa intri in instanta ca si procuror de sedinta daca ordona acest lucru prim procurorul.
clementmihai a scris:

Da-mi voie sa lamuresc problema politistilor in privinta asta.
Pentru a sustine examenul cu 5 ani experienta, se cere ca politistul sa aiba studii juridice superioare, adica facultatea de drept si sa aiba o vechime de 5 ani in politia judiciara, adica organ de cercetare al politiei judiciare. De asemenea se cere ca cei 5 ani in politia judiciara, politistul sa fi fost ofiter, nu subofiter. Iar nu toti politistii sunt organe de cercetare in politia judiciara, cu numai anumiti politisti desemnati de Ministrul de Interne si avizati de Procurorul General (este mentionat in CPP).
Nu stiu la care cateva cursuri si notiuni de drept te referi, cu atat mai mult cu cat nu toti politistii au facut scoala de politie, ci poate au facut o facultate asa cum multi au facut, mai buna mai rea si abia dupa aia s-au angajat in politie.
Apropo, pana in urma cu un an sau doi, Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza avea si Facultate de drept, acreditata de Ministerul Invatamantului, si din propria experienta va spun ca multi dintre profesorii de la Facultatea de drept Bucuresti au trecut si pe acolo.
Despre experienta ca organ de cercetare penala nu cred ca mai este nevoie sa vorbesc.

Pai eu asta vreau sa ma lamuresti... cei care fac Academia de Politie au automat si diploma de studii juridice sau fac o primesc doar cei care urmeaza in paralel (adica separat) si facultatea de drept (din cadrul Academiei)?
Marturisesc ca nu inteleg.
MedEx a scris:

Cel putin din orasul meu cei care au luat acest examen nu au fost cei care au practicat mult avocatura sau juristi cu experienta ci cei pe care nu i-ai vazut niciodata in instanta si de care nu a auzit nimeni ! Au invatat, au muncit, nu au alte idei venite de nu stiu unde, nu au variante de raspuns si gata 8,30 ! Mi-e imi este greu sa-mi spal creierul :D .

MedEx, ma stii, suntem din acelasi oras, chiar sustii ca nu m-ai vazut in instanta si nu a auzit nimeni de mine?E drept, am luat mai mult de 8,30. Poate ai tu o parere foarte proasta despre mine, dar eu despre mine am o parere foarte buna. Si cred ca asta conteaza. Poate nu te refereai la mine, stiu si cine e persoana care a intrat cu 8,30 in alt an, dar nu crezi ca nu e bine sa generalizezi ? Mai ales ca printre cei care au luat examenul de judecator si au venit la noi in oras sunt si oameni de o foarte buna calitate profesionala si umana. Multa bafta in continuare.

Pentru cei care au inteles ca eu sustin ca politistii merita mai mult ca altii din alta categorie profesionala sa ajunga magistrati va spun ca nu am sustinut asta.
Eu doar am raspuns unui "coleg" ce fel de studii au ei si alte detalii...
In legatura cu experienta politistilor in salile de judecata, este clar ca nu exista aceasta si ma gandesc ca cei care au creat un astfel de mod de accedere in magistratura de asta au intrudus si spete la concurs.
Acuma...eu am curaj sa spun ca in activitatea mea am cunoscut foarte multi avocati care habar nu aveau pe ce lume sunt, dar sigur ca asta nu are nicio importanta, pentru ca peste tot sunt uscaturi si mai stiu si ca sunt multi consilieri juridici care nu au calcat intr-o sala de judecata, dar ce sa facem, sisteme perfecte nu prea se gasesc pe nicaieri.
Cu toate astea, eu am incredere ca politistii, sau fostii politisti se vor descurca si in sedinta si oriunde vor primi ordine sa mearga.
Pt Daveghan....In perioada 1994-2008(sau 2009) absolventii primeau diploma de studii juridice pentru ca pe perioada celor 4 ani de studii se parcurgea programa specifica ceruta de Ministerul Educatiei, incepand de-acu inainte, pentru ca durata studiilor la academie este de numai 3 ani, cei 3 ani echivaleaza cu 3 din 4 ani ai facultatii de drept, absolventii care doresc o diploma in stiinte juridice trebuie sa mai frecventeze un an la o facultate si sa sustina licenta. Sper ca am fost destul de explicit.
Numai bine, va urez la toti succes in tot ce v-ati propus!
Pana la urma nu e important ce si cum profesam acuma ci e important sa reusim sa intram in magistratura daca asta ne dorim.
Tot important e si faptul de a accede in magistratura doar in conditii de recrutare normale si acceptabile (cum sint in prezent) si nu astfel cum au fost propuse de VECHIUL CSM in ,,propunerile privind schimbarea regulamentului de concurs pt cei cu minim 5 ani vechime"(postat pe site CSM).
Daca stau sa ma gandesc bine,pana in 1997 se organizau examene de admitere in magistratura pt cei licentiati in drept fara a se urma dupa admitere cursurile la INM.Astfel,noii admisi la concurs erau numiti stagiari si repartizati pe langa un magistrat cu experienta care ii indruma pe parcursul celor 2 ani de stagiu si toti au putut face fata in sistem.
Acuma, cei care intra direct pe post ca si definitivi isi asuma si eventualele lipsuri practice pe care le au deoarece nu mai au posibilitatea sa fie ,,indrumati" de magistrati cu experienta asa cum sunt indrumati magistratii stagiari.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)