avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Du-te la examen domnule Boureanu, ca asa sta in caracterul unui ofiter (am o vaga banuiala ca ai lucrat consilier juridic pe la o institutie militara...), nu sa se lase prada deznadejdii. Tie nici n-ar trebui sa iti pese ce se discuta pe un forum, trebuie sa ai psihicul tare si sa iti vezi de drumul tau. Pai crezi ca magistratii in functie se lasa tulburati datorita opiniei pe care o au justitiabilii despre ei?Dimpotriva, isi vad de treaba, ca nu e o meserie "linistita", in care sa poti multumi pe toata lumea. Am insa o nelamurire...te plangeai in mesajele anterioare ca nu poti achita "creditul" si sa iti sustii familia din bursa de 1500 RON, parca asa ceva...Dar din ajutorul de somaj cum te descurci si cu casa, si cu credite, si cu familie?Fara nicio rautate, dar pare mai promitatoare perspectiva unei indemnizatii de 1500 RON (e mai mica de atat, de fapt), decat ajutorul de somaj, nu?Mie asa imi iese la calcul, sau poate ma insel...Si e bine ca ai zis cum e treaba cu administratia locala si posturile de jurist.

Du-te la examen, daca e anul tau o sa intri!

PS. Ti-am zis cand ajungi in Bucuresti sa ma cauti daca vrei sa afli cine sunt, nu asa, de fata cu toti membrii forumului. Nu ma tem de ei, dar o mare parte dintre acestia sunt profesionisti ai dreptului, in sensul ca sunt avocati/consilieri juridici, si s-ar putea intr-o buna zi sa ii am in calitate de reprezentanti ai partilor din dosarele repartizate in sedinta de judecata. E bine sa nu mi se invoce chestiuni de genul "dar dl. presedinte, dvs pe forum, referitor la problema asta, ati spus ca...", mai ales ca pe "admitere inm ianuarie 2011" am fost destul de activ cu opiniile referitoare la drept. Ar fi un fel de "antepronuntare" (nu in sensul codului), sau in cel mai bun caz, as fi obligat sa fiu consecvent unei opinii exprimate pe un forum...Parca nu mi-ar cadea bine...Nici macar nu ar fi vorba de propria mea practica, ci doar de o opinie. E meritul celor de pe acel forum ca au stiut sa intereseze si inm-isti (si nu numai) in discutiile lor, ei se plang mai putin (desi vor avea un examen mult mai complicat din 2011 decat pana acum) si ridica probleme de drept mai multe. Daca ati fi discutat si voi mai mult despre drept decat despre INM, poate mi-as fi exprimat astfel de opinii si pe aici. Dar cum ati avut alte preocupari...
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
ContSters170696, utilizator
Oricum, greseala nu este a ta, ci a mea ca am intrat in "dialog" cu tine. De altfel, ai dat examen si in august 2010 la INM, am verificat acum lista...Oare argumentul cu "bursa de 1500 RON" nu era valabil si in august 2010?

Oricare ar fi adevarul, tulburarea ta pare intr-adevar autentica, si n-as dori din cauza mea sa te demoralizezi si sa nu mai incerci sa iti indeplinesti visul. E, oricum, bizara schimbarea ta de ton de ieri pana azi...Poate ar trebui sa nu mai intri pe forumuri daca iti provoaca asemenea stari niste anonimi despre care tu consideri ca sunt oricum niste impostori care nu au nimic in legatura cu INM-ul, ca solicita doar atentie (anonimi, fiind...), si ca si-ar dori sa dea examen la 5 ani dar nu pot.

Eu voi renunta definitv la acest forum. Sincer, scopul meu a fost sa imi fac o impresie generala despre candidatii la acest examen, intrucat auzisem FOARTE multe discutii despre animozitatile pe care le-ati avea la adresa auditorilor, divergente pe care, se zice, ca le pastrati si dincolo de admitere, cei care reusiti sa treceti de examen...Nu le crezusem, avand si eu doi colegi, prieteni foarte buni, oameni maturi cu capul pe umeri, care au sustinut examenul in noiembrie 2010 direct pe post, fara ca tentativa lor sa fie incununata de succes. Ceea ce am descoperit insa aici, pe acest forum, depaseste cele mai pesimiste asteptari. Exista multi oameni de bun simt, de calitate, care ar putea judeca si maine o cauza indiferent de complexitatea sa,fara sa le tremure mana, dar din pacate exista si foarte multe persoane care inca au nevoie sa isi gaseasca linistea sufleteasca si pacea cu ei insisi. Si culmea, acele persoane au pretentia ca au "experienta de viata", in comparatie cu auditorii "frustrati". Nu am dorit "atentie", nici macar nu ma cunoasteti. Nici nu are logica, sunt un ilustru anonim aici. Am parte de suficienta atentie din partea familiei mele si a prietenilor mei. Daca voi va lasati "tulburati" intr-o asa masura de un forum, eu nu mai am ce cauta pe aici...
Imi pare rau pentru tinerele vlastare de pe forumul admitere inm ianuarie 2011, dar cu ei voi continua colaborarea, in alte moduri.

Mult succes la examen tuturor, sper sa va gasiti ceea ce cautati prin admiterea in magistratura, sa va impliniti visul, iar pentru aceea care au nevoie, odata cu admiterea, sper sa va gasiti linistea si echilibrul interior, atat de necesare unui magistrat.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
ContSters170696, utilizator
Mda... acum ca s-a facut liniste putem sa ne intoarcem la durerile nostre.
Chiar daca se pare ca vom avea un raspuns nefavorabil, trag totusi speranta ca, luand in considerare atat cele 177 de posturi de executie vacante existente la acest moment la parchetele de pe langa judecatorii cat si incarcarea excesiva cu dosare a celor care sunt acum in sistem, vom avea totusi un concurs in martie-aprile.
Plus ca exista un nr. de 103 postrui de executie vacante si la parchetele de pe langa tribunale asa ca, odata cu promovarile din mai, cele 177 de posturi vacante de la parchetele de pe langa judecatorii vor deveni... 280 (sau pe-acolo).
Nu cred ca CSM isi poate permite o asemenea sugrumare a activitatii la parchetele de pe langa judecatorii.
Of, un.coleg parca ai fi fin-miu ! Cand se supara isi ia jucariile si pleaca!
Asta nu-i o solutie buna! Eu si altii ce ti-am facut? Unde pleci asa????
Cand sa-ti trimit si eu un mesaj pe privat, gata, nu-i!
Puteai sa nu intri pe forum o saptamana si iti mai trecea supararea! Esti din zodia scorpionului?
Poate te razgandesti, fiindca nimic nu te poate opri sa fii acolo, unde tu vrei sa fii in realitate!
Nu fa asa si in viata reala! Nu fi orgolios! Poti fi cel mai bun prieten tocmai cu persoana cu care te-ai certat cel mai mult si tocmai din contradictorialitate sa ia nastere un sentiment inalt si luminos! Cel mai bun coleg al meu a fost colegul meu de banca caruia din prima zi i-am dat o palma! Am fost cei mai buni prieteni din scoala generala! De ce sa-ti iei un nou ID? De ce sa te ascunzi? Pentru ce toate astea! Esti tu, asa cum esti! Esti indragit asa cum esti! De ce crezi ca locul tau nu ar fi chiar si aici? Esti apreciat de unii, urat de altii! Lumea virtuala e altfel!
Ai lasat ca sentimentele cele mai negre sa-ti formeze decizia! Nu! Nu-i bine! Accepta-ne asa cum suntem! Mai putin perfecti, mai cu defecte, mai cu limba ascutita, mai blanzi sau poate mai acizi! Poate acest site de socializare ne transforma ne coboara de pe piedestale, ne face sa ne simtim oameni! Crezi ca tuturor magistratilor le place sa fie periati ? Unii vor sa li se spuna pe nume unii vor sa-si aduca aminte ca sunt oameni unii vor sa fie ajutati sa nu uite! Pentru ce sa pleci ? Si cum? Fii aici atat cat iti va permite timpul caci vor veni momente in care nu vei mai putea fi nici daca ai vrea!
O seara minunata, linistita! Sunt convinsa ca nimeni nu uraste pe nimeni aici si cel mai putin pe tine!:coffee:
Davegahan, nu inveti?:D Am primit si eu e-mailul de la andreea sa vedem ce o sa iasa cu raspunsul! Trebuie sa citesc legea sa vad ce nu-i in regula!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)