Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
Buna seara tuturor !
Eu am facut doar de 5,1 dar sunt f multumita avand in vedere ca am invatat doar o luna de zile, si asta doar dimineata devreme si seara tarziu, cu doi copii mici acasa si fara nici un ajutor - procedura penala mai deloc, nici civilul, doar procedura civila si penalul general citite o data, si nici acolo chiar tot.
Si, cum era de asteptat, am gresit cel mai mult la grilele din materiile pe care nu le-am parcurs. In rest, am incercat sa merg pe logica si chiar mi-au iesit cateva.
Si avand in vedere ca nu am facut nici o speta inainte, nu am citit jurisprudenta si nici RIL-uri, am facut totusi 8 spete si sunt f multumita. Am capatat incredere in mine si puterea de a merge mai departe, cu convingerea ca data viitoare voi fi mai bine pregatita.
La cedo nu am citit decat o data conventia si am facut 2 grile din 5, iar la OJ am reusit sa citesc doar Statutul magistratilor si o jumatate de lege din org jud si am facut 4 grile din 5 !
Una peste alta, sunt multumita, nu mi s-a parut greu, cred ca daca as fi trecut prin toata materia as fi putut spera la reusita. Nu pot spune ca am gresit prosteste, am mers f mult pe logica, chiar pur si simplu am gresit din nestiinta.
La cateva am mers chiar "la plesneala", cum se spune, spre ex la penal, la grila cu tentativa relativ si absolut improprie, nu citisem la tentativa decat definitia, imi aduceam aminte vag ca exista tentativa improprie dar nu mai stiam diferenta intre relativa si absoluta si am bifat relativa, nu mai stiu nici eu pe ce logica.
Si eu stiu ca noile coduri intra in octombrie, asa ca in martie nu vom da din ele. sper sa se dea examen in primavara si sa reusim, ca sa nu fim nevoiti sa o luam de la zero in toamna !
E dificil, dar nu imposibil, fiti optimisti !
Si mie imi vine f greu, am doi copii mici, sotul si singura bunica la servici, alte ajutoare nu am, asa ca eu trebuie sa le fac pe toate, dar m-am ambitionat si mi-am propus sa reusesc. Odata.... Cand o fi... In fond, si pentru ai mei micutzi o fac !
Astept sa ne auzim de acum incolo si sa ne sustinem reciproc !
Vă salut pe toţi, din păcate de pe acest topic, deşi aş fi vrut dincolo, pe cel al învingătorilor...:(
Am luat 6,80 şi mi-e ciudă pentru că nota putea fi mai mare, dar am făcut şi multe greşeli prosteşti. Cel mai bine a mers penalul teoretic, unde am greşit o singură grilă, culmea că una banală, cea cu legitima apărare, unde am bifat un singur răspuns corect, în loc de două, de teama unei capcane.#-o
La mine teoreticul a mers binişor, cu excepţia CEDO, dar m-am împotmolit rău la speţe, culminând - în sens negativ - cu procedura civilă.:sorry:
Cred că speţele ar fi putut ieşi mai prost, dacă nu citeam şi jurisprudenţă vreo două zile.
Ce să mai zic, nu e o scuză faptul că am învăţat doar seara, după 19.30, când veneam de la serviciu, şi în weekend-uri, dar faptul că în aceste condiţii m-am apropiat de 7 mă determină să perseverez, aşa că din decembrie mă întorc "pe baricade".
Mi-e teamă de noul CSM, nu ştiu dacă agreează ideea unui examen în martie, dar învăţ, că n-am nimic de pierdut. Evident, în martie se va da examen după codurile "reformate", că altfel n-ar avea sens.
Felicitări celor pentru care a fost bine la examen şi mult succes celorlalţi!
Sunt foarte tristă, dar îmi amintesc vorbele lui Carmen, viaţa nu se termină după 21 noiembrie, aşa că, fruntea sus şi cu Dumnezeu înainte!;)
Fetelor (si baieti), sa nu fiti triste!:foottap: :atata timp cat ati dat tot ce ati putut pentru o reusi la acest examen insa, din diferite cauze particulare si imprevizibile nota a fost mai mica, mergeti inainte cu curaj si optimism! :thumbup:
s-a incheiat un ciclu, urmeaza altul! :training:
diferenta intre 6+ si 7+, 8+ e determinata, poate, de factori necunoscuti noua. Copiii, rudele, o intamplare intervenita in ajunul examenului,graba pt a ajunge la examen cu mijloacele de transport, frigul din sala etc.
apropo, nu ati simtit frig in salile de examen. la mine (Titu Maiorescu M103), a fost f. frig, dupa o ora ne-am luat gecile, paltoanele pe noi si toti tuseam (behaiam) in fiecare secunda. :coffee:
cand erai mai cocentrat, tusea cineva sau stranuta si mai pierdeai cateva secunde, te duceai cu rationamentul inapoi. :rtfm:
stiti ca diferentele apropiate intre note nu sunt definitorii pt pregatirea depusa.
ma bucur ca v-am cunoscut, chiar daca nu am postat prea mult, insa v-am urmarit in fiecare zi, din aprilie-mai cu mare placere!
daca aveti nevoie de materiale sau orice altceva, va stau cu cea mai mare placere la dispozitie. le voi posta pe www.rapidshare.com sau, la cerere, le pot trimite pe mail.
si eu am invatat dupa aceiasi autori, mai putin dr reale, la care am inv dupa liviu pop. La proc penala nu am reusit sa inv trataul lui neagu, doar mapa de seminarii, dar pt martie cu siguranta voi citi trataul.
Am optat pt judecatori. Mi-am calculat nota la 7,10 si am dat-o in bara tocmai datorita faptului ca nu am reusit sa ma pregatesc bine la proc penala.
hai, mai! nu pot sa cred. Eu chiar ma asteptam ca voi veti lua acest examen, ca veti trece in etapa urmatoare, la cat de active si la obiect ati fost pe aici.
Scoateti pieptul de oras in fatza si inainte cu tupeu!
Better luck next time! Exista si alte motive pentru care merita sa traiesti.