Camicris, eu abia acum am vazut ca ai deschis subiect. Bravo pentru forta pe care o ai...Mergem inainte. Recunosc ca am fost si eu demoralizata, dezamagita rau de tot dar mi-am revenit.Mie una mi-e calr un lucru: practica judiciara m-a omorat si cu aia trebuie sa ma pun la punct.
Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Nu Boroi a facut subiectele si totusi.....dupa cine luam culegeri de practica judiciara si/sau grile?
Propun si o recapitulare a materialelor de studiu avand in vedere ca nu mai stiu dupa ce dracu sa invat pentru acest minunat examen. Permiteti-mi sa invep eu si va rog sa completati:
1. Civil = Boroi - persoanele; Statescu/Barsan - TGO; Statescu - Dr. Reale; Deak - Succesiuni; Deak - Contracte
2. Penal = Codul actualizat; Mitrache/Udroiu - partea generala; Toader T./Udroui - partea speciala;
3. Pr. Civila = Codul actualizat; Bori + Ciobanu si daca ramane timp Tabarca;
4. Pr. Penala = Codul actualizat; I. Neagu - partea generala/speciala
5. Jurisprudenta pe cele 4 materii
Astept sugestii.
De ude iti iei coduri adnotate cu jurisprudenta?
Ioi ma doare sufletul. Am picat pe mana mea ... dar totul e tardiv acum.
Elanul de la primul examen sigur u-l voi mai avea dar voi avea mult pragmatism de data aceasta. Eu mi-am propus ca in primavara sa fac toate spetele si sa culeg restul punctelor din teorie. Cine citeste jurisprudenta si are putin fler face spetele. Dar nu e suficient si eu sunt exemplul trist in acest caz.
Cartile sunt ok + coduri adnotate cu jurisprudenta recomand+faceti rost cumva de sinteze la cedo pt ca se pierd puncte care in cazul meu se vor dovedi foarte importante
Voi incepe usurel de la inceputul lui decembrie - adica cu citit jurisprudenta. Dupa 15 ianuarie voi reincepe asaltul cu toate armele. Si de data aceasta sper sa am acea sansa care mi-a lipsit acum.
Eu am fost buna la teorie, cu exceptia CEDO:(
acuma caut coduri cu jurisprudenta pe civil si procedura civila, pe penal am neagu, dar e cam subtire- sunt multe articole unde nu are jurisprudenta pe penal am Kugaly si ceilalti. jurisprudenta am citit si s-a vazut la spete am fost chiar ok la teorie am buctat-o