avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... construire acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

construire acoperis bloc

Buna ziua.
La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput constructia si am aflat ca dupa ce termina ne pune pe toti locatarii sa platim si daca refuzam ne da in judecata.Mie mi se pare normal sa facem acoperisul , sa contribuim desi stau la et 2 si am 2 apartamente dar m-a deranjat ca nu a discutat deloc cu noi nimeni din bloc, nici administratorul, nici cei de la 4 si ne pun in fata faptului implinit. Ne poate obliga sa platim?
Auzisem ca ar vrea sa si faca mansarda suntem noi obligati sa platim pt mofturile lui.Care sunt drepturile si obligatiile noastre in acest caz?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: razvan_43 , utilizator 22:44, 20 Aprilie 2010
In completarea celor spuse de @adriantot trebuie sa stiti ca aceasta lucrare (mansarda) nu se poate executa fara autorizatie de construire. Doar asociatia este cea are dreptul de a executa astfel de lucrari pe spatiile comune sau cineva care are incheiat un contract de inchiriere cu asociatia. Pentru reparatie nu este necesara autorizatia de construire.
Vin si eu cu o problema...Am facut un acoperis de tabla doar pe scara noastra cu o firma autorizata cu proiect,aprobari cu tot ce trebuie nu asta e problema ci urmatoarea:"meseriasii" nu au conectat aerisirile de la bucatarii si de la bai cu exteriorul acoperisului...ei au dat gauri in acoperis in dreptul fiecarei aerisiri si au scos cate o bucata mica de teava(de tabla) in afara dar nu le au conectat cu aerisirile(care erau scoase doar pana la nivelul planseului),ci le au lasat asa practic in pod.Acum nu mai avem nici un pic de tragere nici la baie nici la bucataire.Problema e ca nu stiu daca e normal asa ceva.Inca nu le am dat ultima parte din bani si poate ca nu e tarziu sa se remedieze.Administratorul zice ca a mai fost si in alta parte si tot asa era facut si ca poate asa o fi normal.(am avut discutii aprinse cu el pe tema asta)
Multumesc si sper sa imi spuna cineva daca e normal asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
razvan_43, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)
Repararea unei parti a acoperisului blocului. Nicolae71 Nicolae71 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu doua scari care are in total 32 de apartamente. Cu cativa ani in urma,acoperisul blocului a fost mansardat in proportie ... (vezi toată discuția)