am inteles de la cineva ca angajatorul ar fi obligat sa acorde unei angajate, la nastere, o indemnizatie, premiu, sau ce nume o fi avand egala cu un salariu.
este adevarat? in baza carui act normativ.
Buna ziua.
As vrea sa stiu si eu care este termenul in care se poate face cerere pentru acordarea aceastei indemnizatii din partea angajatorului, conform Contractului colectiv de munca. Dupa terminarea celor 126 de zile de concediu pre si post natal contractul individual de munca se suspenda.
Multumesc pentru raspuns. Dar, in situatia in care am nascut in 2007 si acum ma aflu in concediul pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, eu mai pot face cerere catre angajator? Nici CCM national si nici cel de ramura (invatamant) nu prevad un termen. Exista undeva scris ceva in acest sens? Eu avand contractul de munca suspendat mai pot sa le cer acest premiu acum? Dupa ce trec cei 2 ani si revin in activitate mai am dreptul?
mai am o intrebare, ce lege spune ca angajatorul e obligat sa pastreze locul de munca al angajatului aflat in concediulde maternitate? e vorba de aceeasi asociatie de locatari, administratorul sustine ca nu e obligat.