avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CINE ESTE SCUTIT DE ASIGURAREA LOCUINTEI ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CINE ESTE SCUTIT DE ASIGURAREA LOCUINTEI ?

INTREBARE ?
Cine este scutit de aceasta lege ? Cumva ?=D>- Veteranii de razboi revolutionarii si persoanele cu handicap
Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor
:-/
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:29, 21 Decembrie 2010
Adrian.Tudor a scris:

Legea 248/2010 adoptata in 16.11.2010 vine cu precizari in completarea legii 260/2008 si anume ca toate cladirile cu destinatia locuinta, indiferent cui apartin , se asigura obligatoriu, numai ca acele cladiri care au o polita facultativa care cuprind si riscurile PAD nu mai este obligatoriu sa incheie si o polita PAD. Pt. proprietarii de locuinte care traiesc din ajutorul social, in limita posibilitatilor primariile pot plati aceste polite dar numai itr-un anumit procent si in limita bugetului alocat in acest scop.


Mai sus aveti raspunsul cautat de dvs., Bondnokia.
deci eu trebuie sa merg la banca sa vad daca polita lor cuprinde asigurare contra cutremurelor,incendiilor si calamitatilor naturale? daca da, nu mai fac alta asigurare,corect?
Da, mergeti la banca si intrebati.
Conform ultimelor precizari nu se asigura obligatoriu lcuintele situate in blocurile cu bulina si cele care au o asigurare facultativa cre cuprinde si cele trei riscuri din PAD.
In rest toti detinatorii de locuinte persoane fizice sau juridice sunt obligati sa faca acest lucru. Insa nu toti vor plati . Proprietarii de locuinte care traiesc din ajutor social vor trebui sa se adreseze primariilor di localitatea de resedinta pt ca acestea sa plateasca polita PAD din fondurile speciale destinate special acestui scop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie pt locuinte mai e necesara daca exista asigurare facultativa? adela05 adela05 Cum a ramas cu obligatia incheierii unei asigurari obligatorii pentru locuinta? Daca am deja o sigurare facultativa, mai este necesar sa inchei si asigurarea ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)